Mısır cuntası İsrail'in katlettiği Filistinli'ye bile idam cezası verdi!

Mısır cuntası İsrail'in katlettiği Filistinli'ye bile idam cezası verdi!

Mısır'da bugün İhvan yetkililerine idam cezası veren mahkeme, hapishanedeyken vefat eden İhvan yetkilisi Ferid İsmail'i de 'idam' cezalandırdı.

Mısır'da darbe ile görevden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ve birçok İhvan yetkilisine idam cezası verildi. İdam cezası verilen isimler arasında vefat etmiş kişiler de bulunuyor. 

Dünya Bülteni'nden İslam Osmanoğlu'nun haberine göre, Mısır mahkemesi, tutulduğu hapishanede sağlığı kötüye gidince hastaneye kaldırılan ve iki gün önce hayatını kaybeden İhvan yetkilisi Ferid İsmail'e idam cezası verdi. 

Müslüman Kardeşler'in önemli isimlerinden Ferid İsmail tutulduğu zindanda sağlık durumunun kötüye gitmesin üzerine iki gün önce nakledildiği Kahire'nin batısındaki bir hastanede hayatını kaybetmişti. 

Mısır mahkemesinin idam cezasına çarptırdığı isimlerin arasında vefat etmiş bir isim daha bulunuyor. Mahkeme, geçtiğimiz yıl İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında hayatını kaybeden İzzeddin el Kassam Tugayları Komutanı Raid el Attar'a da idam cezası verdi. 

19 YILDIR İSRAİL ZİNDANLARINDA TUTULAN SELAME'YE DE İDAM VERİLDİ

Mısır mahkemesi, 1996 yılından beri İsrail zindanlarında esir olan Filistinli esir Hasan Selame için Mısır, idam kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.