Saraçhane Meydanı Rabia Gönüllüleri İle Doldu Taştı

Saraçhane Meydanı Rabia Gönüllüleri İle Doldu Taştı

Mısır Dostluk Platformunun organize ettiği “Kardeşlik Bedel İster” gecesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Mısırdaki son gelişmeleri kamuoyuna duyurmak ve Mısır cuntasının yaptığı zulümleri telin etmek için Saraçhane Meydanı’nda 25 Nisan Cumartesi akşamı “Mısır Direnişine Destek Gecesi” düzenlendi. Mısır Dostluk Platformunun organize ettiği “Kardeşlik Bedel İster” gecesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.



Adevviye Meydanının kardeşi Saraçhane Meydanında “Mısıra Destek Gecesi” cemaatle kılınan akşam namazı ile başladı. Saraçhane Meydanı’nı dolduran binlerce kişi Mısırdaki Müslüman kardeşlerine sahip çıktı. Akşam namazının ardından Hafız Ahmet TÜRKBEN hocanın, gönüllere sürur veren Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi.



Gecede Anadolu Platformu Başkanı Turgay ALDEMİR bir konuşma yaptı. ALDEMİR, binlerce kilometre uzakta olmamıza rağmen Türkiye’deki Müslümanların yüreğinin Mısır’da olduğunu belirtti. Turgay ALDEMİR: “Bilmeliyiz ki Kahire İstanbul’dur, Halep Gaziantep’tir, Diyarbakır Şam’dır. Bizler rabbimizin kardeş ilan ettiği bir ümmetin mensuplarıyız” dedi.



Saraçhane Meydanı’nı dolduran binlerce kişi attıkları sloganlarla Mısır’da verilen 529 idam kararını telin etti. İslami Hareket Engellenemez, Müslüman Zulme Boyun Eğemez, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık sloganları ile Saraçhane Meydanı inledi.



Medeniyet Vakfı Beşir ERYARSOY gecede bir konuşma yapı. ERYARSOY, Müslümanların farklı ulus devletlere ayrılarak aralarındaki bağların koparılmaya çalışıldığını belirterek ne kadar uğraşsalar da Müslümanların arasındaki kardeşlik duygularını söküp atamayacaklarını ifade etti.



Gecede Akabe Vakfı Genel Müdürü Nasuhi GÜNAY bir konuşma yaparak zalimin karşısında mazlumun yanında olduklarını söyledi. GÜNAY: “Müslüman kardeşliğimizi dahada sağlamlaştırmak için sizleri dimdik bir şekilde zulme karşı durmaya davet ediyorum” dedi.



Birlikte kılınan yatsı namazının ardından Mısır Milletvekili Muhammed İmad EDDİN Saraçhane Meydanını dolduran binlerce kişiye hitap etti. Muhammed İmad EDDİN: “Sisi ve yandaşları sadece devrimi ve Mısır halkının servetlerini satmakla kalmadılar bütün bir vatanı satmış oldular. Sizler binlerce kilometre öteden kardeşlerinizin acısına ortak oldunuz. Bizler de Mısır’ın sokaklarında zulme karşı mücadeleye devam edeceğiz. Hiç şüphesiz zafer yakındır, halkın zaferi er geç gerçekleşecektir” dedi.



Saraçhane Meydanındaki programda Grup GENÇ, Grup MECRA ve Suriyeli Sanatçı Mikail söyledikleri ezgi ve marşlarla Mısır direnişine destek verdiler, meydandakilerin gönül sazını titrettiler.



Gecede Genç Hareket Başkanı Sezgin KIZILKOCA bir konuşma yaptı. KIZILKOCA, Mısır’da yaşanan darbenin hemen ardından Türkiyeli Müslümanların zalimin karşısında mazlumun yanında yer aldığını belirterek zulmün sona ermesi için kardeşlik bedel ister sloganı ile yola çıktıklarını belirtti. KIZILKOCA konuşmasına şöyle devam etti: “Hesabi değil hasbi olmak, hep Hakk’ın tarafında olmak, şayet bu yolda yalnız kalınacaksa yalnız kalmak, bedel ödenecekse bedel ödemek gibi bir sorumluluğumuz var. Gelin bugün hem dostlara hem de düşmanlara şu hakikati haykıralım. Allah’tan başka galip yoktur. ‘La galibe illallah’ diyelim.”



Mısır’a destek gecesi Eren GÖKDEMİR hocanın yaptığı dua ile sona erdi.
Mısır tarihinde ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı yapılan askeri darbeyi bir kez daha kınıyor, darbe sürecinde tutuklanan Müslüman Kardeşler üyelerinin serbest bırakılmasını istiyor, Mısır’da yeniden halkın iradesine dayalı bir yönetimin tesis edilmesini diliyoruz. 













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.