Mısır polisi Gazze mitingini taradı

Mısır polisi Gazze mitingini taradı

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi

Mısır'ın çeşitli kentlerinde sabah saatlerinde başlayan Gazze'ye destek gösterilerine güvenlik güçlerinin müdahale ettiği belirtildi. Başkent Kahire'nin Ayn Şems semtinde, İsrail'in Gazze'ye karşı sürdürdüğü saldırılara ve Sisi darbesine karşı gösteriler düzenlendi. Güvenlik güçleri, göstericilere pompalı tüfek ve gerçek mermiyle müdahale etti. Müdahale sonucu bir gösterici hayatını kaybetti.

"Direniş ümmetin ümidi"

 

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü saldırılara ve Sisi darbesine karşı gösteriler düzenlendi. Gazze'deki gelişmelere dikkat çekilirken bu haftaki gösterilerin "Direniş ümmetin ümidi" temalı olduğu açıklandı.

Kahire'nin her yerinden Gazze'ye destek

Kahire'nin Ayn Şems, Giza, Mühendisin, Medinet Nasr ve Hilvan bölgelerinde, başkentin dışındaki İskenderiye, Minya, Süveys, Dimyat, Beni Süveyf, Şarkıye, Kalyubiye kentlerinde cuma namazı sonrası başlayan darbe karşıtı ve Gazze'ye destek gösterilerine polis tarafından müdahalede bulunuldu.

Göz yaşartıcı gaz, pompalı tüfek ve bazı yerlerde gerçek mermilerin kullanıldığı gösterilerde, güvenlik güçleri eylemcileri dağıtırken, bir çok kişinin biber gazından etkilendiği belirtilirtildi. Yerel kaynaklar, bazı bölgelerde gerçek mermi kullanımı sebebiyle bir çok göstericinin yaralandığını aktardı.

Mısır'da 2013 Haziran ayından itibaren başlayan darbe karşıtı gösteriler 59'uncu haftasına girerken Rabia meydanında gösteri yapan darbe karşıtlarının katledilmesiyle sonuçlanan olaylarını anma törenleri çerçevesinde yeni kitlesel gösteri çağrıları yineleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.