Mısır Gerçek tehlikeyi görmeli

Mısır Gerçek tehlikeyi görmeli

Meşal: “Mısır İçin Asıl Tehdit Hamas Değil İşgal Devletidir”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Hamas hareketinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla, lider ve önderleriyle Filistin içi barışın sağlanması için gereken her türlü çabayı ortaya koyduğunu belirterek, hareketin barış anlaşmasının imzalanması için de fazlasıyla esnek davrandığını söyledi.

Meşal, dün akşam Savtu’l-Aksa’ya yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Barış anlaşması için önemli bir mesafe kat ettik. Sadece son rötuşlar kaldı. Diyaloğu engelleyen de bunlardır. Filistin barışı konusunda ortaya koyduğumuz tavır birçok Arap lideri tarafından anlayışla karşılandı. Çeşitli ülkelere yaptığımızı bir dizi ziyarette Arap liderlere Hamas hareketinin imkânsız bir şeyi istemediğini, görüşmeleri de sıfır noktasına getirmediğini, bütün çabasının taslağın imzalanacak bir duruma getirilmesinde yoğunlaştığını ifade ettik.”

Ziyaretleri boyunca Hamas’ın ortaya koyduğu tavrı eleştiren bir Arap liderine rastlamadıklarına dikkat çeken Meşal, “Liderler, bütün Filistinli grupların anlaştığı taslağın esas alınmasını istediler. Diyaloğa gözcülük eden tarafın da barış anlaşmasını kolaylaştırması ve bütün tarafları bir araya getirmesi gerektiğini, grupların getireceği eleştirileri ciddiye almasını ve daha önce ittifak edilmeyen maddelerin ise kesinlikle taslağa alınmaması gerektiğini açıkça ifade ettiler” şeklinde konuştu.

Hamas’ın iç barış anlaşmasının Kahire’den başka bir yerde imzalanmasını istediğine dair basın yayın organlarında çıkan haberlere de değinen Meşal şöyle dedi: “Anlaşma yerinin değişmesini istemiyoruz. Bu konuda yazılanlar iftiradan ibarettir. Bizler antlaşmanın Kahire’de imzalanmasında ısrar ediyoruz.”

Etiketler :