Mısır askeri Kuran-ı Kerim'leri topladı

Mısır askeri Kuran-ı Kerim'leri topladı

Adeviyye Meydanı'nda Mısır halkının okuduğu Kur'an-ı Kerimler katliam sonrası meydanlardan toplandı.

Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan darbe sonrası, darbeye karşı protesto gösterilerini sürdüren Mursi taraftarlarına karşı büyük bir katliam yapıldı. Ordu ve polis mensuplarının yaptığı katliamda 600'e yakın Mısırlı hayatını kaybederken sayıları 7 bini bulan da yaralı var.

NE SİLAH NE DE TAŞ

45 gündür başta Adeviyye Meydanı olmak üzere Mısır'ın çeşitli bölgelerinde darbe karşıtı gösterilerini sürdüren Mursi taraftarları, bugüne kadar hiçbir şiddet eylemine bulaşmadı. Eylemlerde ya konser verildi, ya namaz kılındı ya da Kur'an-ı Kerim okundu.

NEDEN ÖLÜME GÖZLERİ KAPALI GİDİYORLAR

Müslüman Kardeşler'in sembol isimlerinden Cemal Abdulnasır tarafından idam edilen Seyyid Kutup tüm teşkilata bir yön çizmişti. Eserleri en çok Türkçe'ye çevrilen isim olan yazar Türkiye'de de geniş kitleler tarafından okunmuştur.

Seyyid Kutup'un Müslüman Kardeşler'e bırakltığı en büyük miras idama giderken söylediği sözlerdir.

İşte idam esnasından yaşanan o hadise:

MISIR MÜFTÜSÜNE VERDİĞİ CEVAP TARİHE GEÇER

Mısır'da idamdan önce Ezher'li bir müftü getirilip, idam edilene şehadet getirtmesi, idam merasimlerindendir. Seyyid Kutub idam sehpasına götürülürken ona kelime-i şehadet getirtmesi için bir müftü getirilir. O, "Ey Seyyid Kutub! 'Eşhedu en La ilahe Illallah ve eşhedu enne Muhammeden Rasulullah' de" der. Seyyid Kutub "Sen de mi? Komediyi tamamlamak için mi geldin? Şüphesiz biz "La ilahe illallah" dediğimiz için idam ediliyoruz. Siz ise karşılığında ekmek yemek için "La ilahe illallah" diyorsunuz" diye cevap verir

MİTİNG ALANINA KUR'AN-I KERİM'LE GELDİLER

Son gösteride de protestocuların önemli bir bölümü ibadet edebilmek için yanlarında Kur'an getirdi. Mısır ordusunun yaptığı katliam sonrası ortaya çıkan Kur'an-ı Kerimler manzarayı ortaya çıkardı. Şiddet eylemlerinden uzak duran Mısırlılar'a yapılan operasyon sonrası kutsal kitaplar sokaklara saçıldı. Katliamdan 2 gün sonra meydanda yapılan temizlikle bu kitaplar ortaya çıktı. Mısır askerleri Adeviyye Meydanı ve çevresinde yerlere saçılan Kur'an- ı Kerimleri toplayarak götürdü.

Ortaya çıkan manzara, hiçbir şiddet eylemine katılmayan Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yönelik katliamın boyutunu da ortaya çıkardı. 
 
kuran_1732.20130816103344.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.