Mısır'da futbol maçı savaşa döndü

Mısır'da futbol maçı savaşa döndü

Mısır'da El Masri-El Ahli maçından sonra çıkan olaylarda 40 kişi hayatını kaybetti. Olayların El Masri taraftarlarının galibiyeti kutlamak için sahaya akın etmesiyle çıktığı öğrenildi

 Port Said kenti yetkilileri, evsahibi El Masri futbol takımı taraftarlarının Mısır'ın bir numaralı takımı olan El Ahli'ye karşı kazandıkları 3-1'lik zaferi kutlamak için sahaya akın ettiğini açıkladı.

arı resmi El Ahram gazetesi ise konuk takım El Ehli'nin askeri birlikler tarafından stattan çıkarılmaya çalışıldığını ancak takımın hala Pord Said'de olduğunu kaydetti. Şu ana kadar ölenler arasında futbolcu olup olmadığı bilinmiyor. Ancak bazı kaynaklar, yaralılar arasında her iki takımdan da futbolcuların bulunduğunu belirtti.

Pord Said sakinleri, şehir merkezinde askeri birliklerin önlem aldığını, stat çevresinden ise silah seslerinin geldiğini ileri sürerken, Muhalif El Vefd gazetesine göre stattaki güvenlik kuvvetleri olayları bastırmakta yetersiz kaldı ve olaylar stat dışına yayıldı.

 

TARAFTAR POLİSLE ÇATIŞMAYA BAŞLADI

Öte yandan başkent Kahire'de Zamalek ve İsmailiye takımları arasında oynanacak olan lig maçının Port Said'deki olaylardan sonra iptal edilmesi üzerine taraftarlar, polisle çatışmaya başladı.

Bir grup öfkeli taraftarın stadı ateşe verdiği öğrenildi. Başkent Kahire'de çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Mısır'ın resmi Nil televizyonu en az 100 taraftarın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, stat dışında ise yangının sürdüğünü belirtti.

Öte yandan El Ahli taraftarlarının, Port Said'deki olayların intikamını alacağı söyleniyor. Mısır'ın en büyük takımı El Ahli, sıkı Mübarek karşıtı olarak biliniyor.

ÇATIŞMALAR TAPINAK KAPATTIRDI

Öte yandan Luksor kentindeki ünlü "Edfu" tapınağı at arabası ve fayton sahipleri ile bölge esnafı arasında meydana gelen şiddetli çatışmalardan dolayı ziyarete kapatıldı. Mısır'dan yayın yapan özel Mehver televizyonunda yer alan habere göre, tapınak ve çevresinde meydana gelen çatışmalar nedeniyle Edfu Tapınağı bugün turist ziyaretlerine kapatıldı.

Hükümete olayların yatıştırılması için müdahale etmesi çağrısında bulunan Luksor Turizm Odaları Birliği, çatışmaların sürmesi halinde tapınağın kapalı kalacağı ve şu an için günlük 50 bin dolar civarında olan maddi zararın daha büyük miktarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.

Mısır'ın güneyinde bulunan Luksor kenti yakınlarındaki Edfu tapınağı Mısır'da antik dönemden kalan ve yapı olarak en iyi korunan tapınaklar arasında gösteriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.