"Ayakta kalamayacaksın!"

"Ayakta kalamayacaksın!"

Mısır ve Tunus'un ardından Başbakan Erdoğan bugün Tunus'taydı..

Üç kritik ziyaretin son ayağı için Tunus'a giden Başbakan Erdoğan burada geçici konsey başkanı ile birlikte halkın karşısına çıktı ve Libyalılar'a seslendi.

Suriye lideri Beşar Esad'a da seslenen Erdoğan, 'Şunu unutmayın Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalmayacaktır..' diye konuştu.

HALKIN GÜCÜ KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ

Başbakan Erdoğan Trablus'ta bulunan Şehitler Meydanı'nda yaptığı konuşmada; 'Kan dökmek bize yakışmıyor, bir olalım, beraber olalım ve bu birliğimiz, beraberliğimiz Libya'nın özgürlüğünü, bir an önce en iyi ülkeler seviyesine çıkmasını sağlasın ve diyorum ki, değerli kardeşlerim halkın gücü ve iradesi önünde hiç bir yönetimin duramayacağını sizler gösterdiniz.

"SURİYE'DE HALKINA ZULMEDENLER AYAKTA KALAMAYACAK"

Bu uğurda hayatlarını kaybeden Libya'lı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Dün Tunus'taydım, Yasemin devrimini yapanları selamladım, Mısır'daydım Arap Baharı'nı estirenleri selamladım. Bugün sizlerleyim, şunu unutmayın Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Artık otokrasi dönemleri bitiyor, totariter rejimler gidiyor, artık halkın iktidarı geliyor ve ben mücadelenizi tebrik ediyorum. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, Mahmud Cibril kardeşime, geçiş konseyinin tüm mensuplarına, başarılar diliyorum. Bir olun, sizi bölmek isteyenlere asla prim vermeyin, Libya Libyalılarındır. Böyle kalacaktır, hepinizi Allah'a emanet ediyorum' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum