Mısır'da gençlik liderleri tutuklandı

Mısır'da gençlik liderleri tutuklandı

Mısır'daki halk isyanının 7 genç liderinin tutuklandığı bildirildi.

Aileleri, protesto hareketinin en az 7 genç liderinin muhalefetin önde gelen ismi eski diplomat Muhammed El Baradey ile görüştükten sonra tutuklandığını belirtti.

Aileler, Amr Salih, Şadi El Gazali, Amr Ezz, Ahmed Duma, Amr Arafat, Mustafa Şevki ve Nasır Abdülhamid'in geçen hafta Hüsnü Mübarek rejimine karşı gösteri çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Gençlerin El Baradey'in piramitlerin yakınındaki Gize'de bulunan evinin civarında bir kafede tutuklandığını belirten aileler, çocuklarının bilinmeyen bir yere götürüldüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, bu akşam yaptığı açıklamada, internette örgütlenerek Mısır'da reform talebini ateşleyen gençlere teşekkür etmişti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Amerikan ABC televizyonundan Christiane Amanpour'a verdiği röportajda, kendisinin iktidardan çekilmesi durumunda, yasaklanmış Müslüman Kardeşler hareketinin iktidarı ele geçireceğini söyledi.

Bu arada, Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Kahire sokaklarında göstericilere karşı girişilen şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Mısır ve Tunus'a yönelik çok pasif bir tutum izlemekle eleştirilen Ashton, Mısır'da siyasi geçiş için derhal önlem alınmasını istedi.

Bu arada, merkezi Katar'da bulunan El Cezire televizyonu, Mısır'da görev yaparken gözaltına alınan 3 muhabirinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Daha önceki bir haberinde 3 muhabirinin gözaltına alındığını, diğerinin kayıp olduğunu bildiren televizyon, söz konusu 3 gazetecinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Konuyla ilgili detaylı bilgi vermeyen El Cezire'de, diğer gazetecinin akıbeti konusunda açıklama yer almadı. AA 

Etiketler :