Mısır'da saniye saniye ölüm anı

Mısır'da saniye saniye ölüm anı

Mısırır'da Mübarek yönetimini devirmeyi hedefleyen gösteriler, 4. günde ülke geneline yayıldı. Göstericiler polisle çatışıyor.

Mısır'da gençler öncülüğünde gıda fiyatlarının yüksekliği, yoksulluk ve yolsuzluğa karşı tepkilerle başlayan ve 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetimine karşı protestolara dönüşen gösteriler dördüncü gününde kitlesel olarak başkent Kahire ve diğer kentlerde sürüyor.

Polisin başkent Kahire'de, binlerce göstericiye plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, cop ve tazyikli su ile müdahale ettiği haberleri geliyor.

GÖSTERİCİLER KENTİN BİR BÖLÜMÜNÜ ELE GEÇİRDİ

Bu arada, El Cezire televizyonu kitlesel gösterilerin yapıldığı diğer kentlerden biri olan Süveyş'te, kent merkezindeki polis karakolunu basan göstericilerin, kentin bu bölgesinin kontrolünü de ele geçirdiğini duyurdu.
Televizyon, göstericilerin bastığı karakolun 1973 savaşında İsrail'in komuta merkezi olmasının da sembolik önemi bulunduğuna işaret etti.

EL BAREDEİ'YE POLİS MÜDAHALESİ

Uluslararası ajanslar, reform yanlısı muhalif lider olarak sahneye çıkan ve yandaşlarıyla bugünkü gösterilere katılan Muhammed El Baradei'nin de polisin tazyikli su müdahalesine maruz kaldığını duyurdu.

AP ajansı, korumak için El Baradei'yi kuşatan yandaşlarının bazılarına polisin copla müdahale ettiğini kaydetti.

Mübarek yönetimine karşı sloganlar atan göstericilerin de polise taş atarak karşılık verdiği haber veriliyor.

Aralarında Süveyş'in bulunduğu diğer kentlerdeki gösterilere de polisin müdahale ettiği yönünde haberler bulunuyor.

Bu arada, El Cezire televizyonu, göstericilerin cumhurbaşkanlığı yakınında toplanmaya başladığını duyurdu.

GÖSTERİLER BAŞKENTİN TÜMÜNE YAYILDI

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e karşı yapılan protesto gösterilerinin başkent Kahire'nin tümüne yayıldığı bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, cuma namazından sonra on binlerce kişinin gösteri yaptığını, protestoların Kahire'nin merkezinden tüm kente yayıldığını belirtti.

Gösterilerde polisle çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı, kentin bazı kenar mahallelerinde polisin yanı sıra askerlerin de görev yaptığı kaydedildi.

Polisin zaman zaman havaya ateş açarak zaman zaman da biber gazıyla müdahale ettiği göstericilerin "Mübarek rejimi düşsün" sloganları attıkları ifade edildi.

Protesto gösterilerinin Kahire'nin yanı sıra İskenderiye, Mansura, Süveyş ve Asvan'da da yapıldığı bildirildi.

Saniye saniye ölüm

Mısır'da hükümet karşıtı gösteriler artarak devam ederken, Sinai kentinde protestocularla polis arasındaki çatışmalarda bir gösterici başından vurularak öldürüldü. 22 yaşındaki Muhammed Atıf isimli protestocunun vurulma anı kameralara böyle yansıdı.
 

Mısır'da saniye saniye ölüm anı

 
Mısır'da plisla çatışan göstericilerden birinin polis kurşunuyla öldü. Ölüm anı ise kameralara böyle yansıdı. 

Etiketler :