Mısır'ın Gazze İçin 'B' Planı

Mısır'ın Gazze İçin 'B' Planı

Mısır’ın Gazze üzerindeki kuşatmayı daha da ağırlaştırmak için 2. planını devreye soktuğu öğrenildi.

Mısır’ın Gazze üzerindeki kuşatmayı daha da ağırlaştırmak için kara sınırına ördüğü çelik duvarın bir devamı olarak Gazze ile olan deniz sınırına da devriye botları için demir bir iskele kuracağı öğrenildi. 

Mısırlı yetkililere dayandırılarak verilen haberde, Mısır hükümetinin çelik duvarın bir devamı olarak Rafah sınırına derinliği 10, uzunluğu da 25m olan bir iskele kuracağını bildirdiler.

Mısırlı kaynaklar, yapılan demir iskelenin bir amacının Filistinli balıkçıları bölgeye yakınlaştırmamak, diğer bir amacının da deniz yoluyla Gazze’ye gidecek olası yardımları engellemek olduğunu ifade ettiler.

Mısırlı kaynaklar haberde şu ifadeler yer verdiler: “İskelenin iki amacı var. Biri, Filistinli balıkçıların bölgeye açılmalarını engellemek, ikincisi ise deniz yoluyla Gazze’ye gidecek yardımların önünü tamamıyla kesmek.”

Diğer taraftan yine Mısırlı kaynaklar Amerika’nın Kahire büyükelçiliğinden üç görevlinin çelik duvar inşaatını yerinde görmek için Mısır sınırına geldiklerini belirterek, Amerikalıların mutat olarak buraya gelip gittiklerini ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :