Mısırlı sporcu Rio'da İsrail'i çıldırttı!

Mısırlı sporcu Rio'da İsrail'i çıldırttı!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda judo branşında, Mısırlı İslam El Shehaby, İsrailli rakibi Or Sasson'un maç sonunda elini sıkmayı reddetti.

Rio de Janeiro'da düzenlenen oyunlarda judoda erkekler +100 kiloda Mısırlı El Shehaby ile İsrailli Sasson, son 16 turuna kalabilmek için tatamiye çıktı.

Rakibini 1. rauntta mağlup eden 34 yaşındaki Mısırlı El Shehaby, karşılaşma sonrasında Sasson'un el sıkma isteğini bir adım geriye giderek ve başını sağa sola sallayarak geri çevirdi.

Judoda sporcular bir saygı ifadesi olarak müsabaka öncesi ve sonrasında birbirini selamlayıp el sıkışıyor.

İSRAİLLİLER ÇILDIRDI

Brezilya'da düzenlenen Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Mısırlı judocu İslam eş-Şehabi'nin, İsrailli rakibi Or Sasson'un elini sıkmayı reddetmesi iki ülkede tartışma konusu oldu.

Mısır'da hükümete bağlı Olimpiyat Komitesi tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan yazılı açıklamada, Şehabi'ye müsabaka öncesinde tüm kurallara uyma ve sportmence davranma konusunda uyarıda bulunulduğu belirtilerek, İsrailli rakibinin elini sıkmayı reddetmesi, "kişisel bir davranış" olarak nitelendirildi.

İsrail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Spor, siyaset ve aşırılık yeri değildir." ifadelerini kullandı. Mısır halkının büyük bölümünün barışı reddettiğini ileri süren Gendelman, hiçbir İsraillinin bir Mısırlı ya da Arap'ın elini sıkmayı reddetmediğini, sporda aşırılık, nefret ve siyasetin yerinin olmadığını kaydetti.

MISIR KAMUOYUNDAN DESTEK GELDİ: 'İSRAİL İLLEGAL BİR OLUŞUMDUR'

Olay sosyal medyada da yoğun tartışma konusu oldu.

Mısırlı tanınmış hukukçulardan Necad el-Beri, Mısır Olimpiyat Komitesi'nin Şehabi açıklamasını, "resmi direktifler üzerinden İsrail'le normalleşme" şeklinde değerlendirdi.

Mısırlı düşünür ve Filistin konusunda uzman Muhammed Seyfuddevle, "Mısır rejimi, bakanları, spor birliği ve oyuncuları tanısa bile İsrail adı altındaki bu siyonist yapı, sömürgeci, batıl ve illegal bir oluşumdur." ifadelerini kullandı.

Gazeteci İslam Çavuş ise Twitter üzerinden Şehabi'nin İsrailli rakibiyle karşılaşmasını eleştirenlere, "Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile akşam yemeği yiyebiliyor. Şehabi neden İsrailli rakibiyle müsabaka yaptığı için eleştirilerin odağı oluyor?" sözleriyle karşılık verdi.

Mısırlı bazı sosyal medya kullanıcıları da Şehabi'nin tavrını eleştirerek, sporcu olduğunu unuttuğunu ve aslında karşılaşmayı bu yüzden kaybettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.