Siyahi öğrencinin boynuna kement bağlanıp sürüklendiği iddiası

Siyahi öğrencinin boynuna kement bağlanıp sürüklendiği iddiası

ABD'nin Mississippi eyaletinde bir lisede, beyaz öğrencilerden oluşan grubun siyahi bir öğrenciyi boynuna kement takarak yerde sürüklediği iddia edildi.

NEW YORK (AA) - ABD'nin Mississippi eyaletinde bir lisede, beyaz öğrencilerden oluşan grubun siyahi bir öğrenciyi boynuna kement takarak yerde sürüklediği iddia edildi.

Ülkede ırk ayrımcılığıyla mücadele eden Siyah Haklarını Geliştirme Ulusal Birliğinden (NAACP) yapılan açıklamada iddiaya konu edilen olayın, 13 Ekim'de Wiggins kasabasındaki Stone County High School adlı lisede gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, lisenin Amerikan futbolu takımında oynayan ve ismi verilmeyen siyahi öğrencinin, antrenman molasında 4 beyaz öğrenci tarafından boynuna kement takılarak soyunma odasındaki dolapların yakınında yerde sürüklendiği öne sürüldü.

Lise ikinci sınıfa giden söz konusu öğrencinin daha sonra antrenmana döndüğü bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, olay nedeniyle okulda hiçbir öğrenciye suçlama yöneltilmediği iddiasında da bulunuldu.

- "1916'da değil, 2016'dayız"

NAACP'nin Mississippi Eyaleti Başkanı Derrick Johnson, düzenlediği basın toplantısında, olayı kınadı.

Johnson, "1916'da değil, 2016'dayız. Burası Amerika. Burası, çocukların okula gittiğinde kendilerini güvende hissetmeleri gereken bir yer." ifadelerini kullandı.

Olaya karışan beyaz öğrencilerden birinin babasının eskiden polis olduğunu vurgulayan Johnson, okul yönetmeliğine göre saldırıda bulunan öğrencilerin derhal okuldan kovulması gerektiğini savundu.

Johnson, federal kanun koruyuculara, olayı aydınlatmak için soruşturmaya müdahil olmaları çağrısında bulundu.

Söz konusu siyahi öğrencinin ebeveynleri Hollis ve Stacey Payton da basın toplantısına katıldı ancak yorum yapmaktan kaçındı. Hollis ve Stacey Payton, çocuklarının ismini açıklamadı.

Stone County Şerif Departmanı Başkomiseri Ray Boggs ise olayla ilgili kişilerin 17 yaş altında olduklarını aktardı.

Öğrencilere suçlama getirilmesi halinde bunun çocuk mahkemesine yapılacağını kaydeden Boggs, bu mahkemelerin kayıtlarının da halka açık olmadığını belirtti.

Mississippi Üniversitesi'nde 2014 yılında gerçekleşen bir olayda iki beyaz öğrenci, James Meredith adlı siyahinin heykelinin boynuna kement geçirmişti. Öğrencilerden biri, 2015'teki dava sonucunda bu olaydaki sorumluluğu ve siyahi öğrencileri üniversite kampüsünde tehdit ettiği gerekçesiyle 6 ay hapse mahkum edilmişti.

James Meredith, ırk ayrımcılığının hüküm sürdüğü Mississippi Üniversitesi'ne 1962'de kaydolan ilk siyahi öğrenci olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.