Şehit aileleri de ayağa kalktı

Şehit aileleri de ayağa kalktı

MİT yasasında yapılan jet değişiklik Şehit ailelerini de ayağa kaldırdı.

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, MİT mensuplarının yargılanmasına koruma kalkanı getiren yasal düzenlemeyi eleştirdi.

Şehit Aileleri Federasyonunda bir araya gelen şehit babaları, kendilerini ziyarete gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı İsmail Hakkı Küpçü’ye adalet bizim hakkımız değil mi? diyerek dertlendiler.

Şehit askerlerimizin fotoğraflarıyla donatılmış salonda gerçekleşen sohbette, her biri duygu yüklü şehit babaları, Küpçü’ye vakur bir duruşla kırgınlıklarını anlattılar. Şemdinli’de yapılan operasyonda hayatını kaybeden 35 kaçakçıya kişi başına 123 bin Türk Lirası tazminat ödeyen hükümetin, olay yerine giderken trafik kazası vb. sebeplerle öldü denilerek, şehit sayılmayan evlatları için, mahkeme kapılarında gezdiğini üzülerek aktardılar.

Şehit babaları adına konuşan Federasyon Başkanı Hamit Köse ‘Tek arzumuz, adaletin eşit dağıtılmasıdır. Biz Silopi’de kurulan mobil mahkemelerin savcıları hakkında suç duyurusunda bulunduk, soruşturma izni vermediler. Ama PKK ile ilişkisi olduğu söylenen MİT mensuplarını kurtarmak için yasa çıkardılar. Bu ve benzeri uygulamalar evlatlarını kaybeden biz şehit ailelerini derinden yaralamaktadır’ dedi.

Bir Türkiye sevdalısı olarak acılarını paylaştığını söyleyen Küpçü ‘Gerektiğinde hepimiz bu vatan için şehit olmayı göze almak zorundayız. Kaybettiğimiz her genç, hepimizin evladıdır. Şehitlerimiz ölmediler. Mezarlarında bizleri seyrediyorlar. Peki, biz diriler mezarlığından nereyi seyrediyoruz?” diyerek ilgilileri uyardı. Küpçü, “Şehitlerimiz gururla dalgalanan bayrakların altında gururla yürüyorlar. Biz öldüğümüzde nasıl yürüyeceğiz?” diye sordu.

Türk Milletinin; şehidiyle, şehit aileleriyle, devletinin kıymetini bilen bütün insanlarıyla birlik olarak, yeniden arzuladığımız o güce kavuşacağından kimsenin şüphesi olmasın denilerek ziyaret tamamlandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.