Hükümet fidanına sahip çıktı

Hükümet fidanına sahip çıktı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından ifadeye çağrılmasına hükümet kanadından ilk açıklama geldi. Hükümet, Fidan'a sahip çıktı.

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırdı.
 
PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığı sorulacak. Dün akşam konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen 'yok öyle bir şey' demişti. Ama bugün Başsavcıvekili Seçen, MİT Müsteşarı ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldığını doğruladı.
 
SİYASİ TALİMATLA YAPILAN GİZLİ GÖRÜŞME
 
Konuyla ilgili hükümet cephesinden ilk açıklama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu CNN Türk'te Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı..
 
MİT'çilerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili konuyu değerlendiren Davutoğlu, "Hukuki süreçte netleşmemiş tablo var, değerlendirme yapmak istemem. Her kurumun, vazifenin özelliklerinden kaynaklarından üslubu yöntemi vardır. Siyasi talimatlarla yapılmış gizli görüşmelerdir. MİT'in, istihbarat aldığı siyasi talimatlar doğrultusunda görev yürüten bir üslubu vardır. İstihbarat teşkilatları en geniş davranış biçimlerini belirleyerek görev yaparlar. Sayın Müsteşarımız Hakan Fidan ve ekibi, etkin bir şekilde görev yapan bir ekiptir. Fidan ve ekibinin çalışmaları süreçten bağımsız olarak değerlendirilmelidir. Fidan ve ekibi doğru çalışmalar yapmıştır. İstihbarat teşkilatları, devletin ve halkın güvenliği için bütün yöntemleri kullanırlar." dedi.
 
"ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"
 
Davutoğlu'nun ardından bir açıklama da Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, 'Yargıdır ne isterse yapar, bir şey diyemeyeceğim. Ama benim bildiğim şu var; hali hazırda MİT'te resmen görevi olanların doğrudan 'şüpheli' sıfatıyla bir ifade vermeye çağrılması herhalde mümkün değil bilebildiğim kadarıyla. Emekli olanlar veya görevle ilişiği kesilmiş olanlar için mümkün olabilir' dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum