MİT'çiler deşifre oldu, PKK infaza başladı

MİT'çiler deşifre oldu, PKK infaza başladı

Son gelişmelerle içerisine sızan istihbaratçı sayısının arttığını fark eden PKK, örgüt içinde infazlara başladı. Örgütün tepesindeki Karayılan’ın açıklamaları bile tartışma ve çatışmaları bitirmeye yetmedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, KCK operasyonlarını yürüten özel yetkili savcının MİT yöneticilerini ifadeye çağırmasının ardından önemli bir tehlikeye işaret etmiş ve PKK içine sızan istihbaratçıların deşifre olma riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemişti. Konuyu sayfalarına taşıyan Aksiyon dergisi, tartışmaların PKK’nın dağ kadrosuna kadar uzandığını belirterek örgüt içinde MİT’çi avı başladığını ve infazların yaşandığını yazdı.KCK/PKK’nın dağdaki lideri Murat Karayılan örgüt içindeki ‘ajan’ tartışmalarını bitirmek için 15 Şubat’ta yayımladığı bildiride sert ifadeler kullandı: “Kürt halkının özgürlük mücadelesi için burada bulunuyoruz. Bizi birbirimize düşürmek isteyen odaklara kanmayın. Ajanlık suçlamasını bırakıp ‘ne yapabiliriz’ tartışmasını yapmalıyız. Eğer sorun varsa da o kişiler özeleştirilerini vermek zorunda. Tartışmalar devam ederse gerekli cezalar devreye girecektir.” Ancak Karayılan’ın bildirisi örgüt içindeki hareketliliği bitirmeye yetmedi. Örgütün sözde Zap eyaleti medya savunma karargahında başlayan ajanlık tartışmasında iki örgüt yöneticisi infaz edildi, Roni kod adlı örgüt mensubu çatışmada yaralandı. Bunun üzerine kamplardaki PKK’lı militanların bulunduğu yerler değiştirildi.

Suriyeliler yönetimde öne çıkıyor

Haberde yer alan iddialar, KCK’da yönetimsel anlamda ibrenin Suriyelilerin lehine kaydığı yönünde. Suriye istihbaratı El Muhaberat’ın elemanları olarak örgüt içinde yer aldıkları belirtilen ve üst düzey konumda olan 100’den fazla Suriyeli bulunuyor. Nurettin Halas El-Muhammed (Sofi Nurettin), HPG ana karargah komutanı oldu. Fehman Hüseyin Suriye’de tıp eğitimi aldığı sırada örgüte katıldı. Beşar Esad ile sınıf arkadaşı ve kardeşi ile sıkı bir dostlukları bulunuyor. Bu iki ismin yanı sıra örgüt içinde öne çıkan diğer Suriyelilerin ise kod isimleri şunlar: Çiya Kobani, Zozan Kobani, Savaş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.