MİT üzerinden bir kampanya daha!

MİT üzerinden bir kampanya daha!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ve bazı MİT görevlilerinin özel yetkili savcı tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılması sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel yetkili savcılık tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılması ve ardından hükümetin Hakan Fidan'a sahip çıkan yasa teklifi hala gündemin ilk sırasını işgal ediyor.

Teklifte şu ifadeler geçiyor: “MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek üzere görevlendirilenlerin, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı ya da 2571 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250'nci maddesinin birinci birinci fıkrasına göre kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlıdır."

Sosyal medyada da bu konu geniş bir yankı uyandırdı. Özellikle twitter ortamınında birbiri ardına mesajlar gelmeye devam ediyor.

Özellikle Taraf Gazetesi yazarlarından Mehmet Baransu hazırlanan yasa tasarısına sert tepki gösterdi ve bu yasa teklifinin Ak Parti'nin oylarını düşüreceğini iddia etti.

Habername yazarlarından Aydın Çakırtaş, aslında bu son girişimle mevcut iktidarın ifadeye çağrıldığını, olayın daha ziyade Tel Aviv kaynaklı olduğunu, Baransu gibi yazarların da olayı pravoke ettiğini yazdı. 

"Mit'i yıpratmak devleti zayıflatır" diyen Aydın Çakırtaş'ın "Dindar Siyasetçi Ülkeyi Satmaz Arkadaş!" başlıklı yazısını okumak için tıklayın:

http://www.habername.com/yazi-aydin-cakirtas-dindar-siyasetci-ulkeyi-satmaz-arkadas-8008.htm

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.