Moldova ile vizeler kalktı

Moldova ile vizeler kalktı

Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ın ziyaretiyle iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılmasına yönelik anlaşmanın imzalandığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Türkiye ile Moldova arasında diplomatik ilişkilerin 20. yıl dönümünde Moldova Başbakanı Filat'ın gerçekleştirdiği ziyareti önemli bulduğunu belirterek, ziyarette çok geniş biçimde ikili ilişkilerin ele alındığını, gelecek dönemde atılacak adımları değerlendirdiklerini ve 7 anlaşmanın imzalandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, iki ülkenin birbirine tahsis ettiği arazilerde büyükelçilik binalarının inşasının hızla devam ettiğini anımsatarak, karşılıklı vizelerin kaldırılmasına yönelik anlaşmanın imzalanmasının da bundan sonra Moldova ve Türkiye arasındaki trafiği olumlu istikamette, ciddi manada etkileyeceğini vurguladı.

Türkiye bölgemizde lider olarak tanınıyor

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık'ta yaptığı ortak basın toplantısında, Türkiye ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 85 bin Moldova vatandaşının Türkiye'yi ziyaret ettiğini dile getiren Filat, iki ülke arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasıyla Türkiye'ye gelen Moldovalı turistlerin sayısının artacağını ifade etti.

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, ''Şüphesiz Türkiye bölgemizde lider olarak tanınıyor. Türkiye gibi bir ortağımız olunca biz hem şeref duyuyoruz hem de sorumluluğumuzu bir kere daha düşünüyoruz. Bundan sonra da Sayın Başbakanım, Moldova Cumhuriyeti sizler için dürüst ve güvenilir bir ortak olacaktır. Aynı zamanda Türkiye ile birlikte dayanışma içinde olmayı taahhüt ediyoruz'' diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.