Monaco yıkılmadı! Çeyrek finalde...

Monaco yıkılmadı! Çeyrek finalde...

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Monaco, Arsenal'e 2-0 kaybetmesine rağmen bir üst tura çıkan taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Monaco, 2. Louis Stadı'nda Arsenal ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Arsenal sahadan 2-0'lık skorla galip ayrılsa da, ilk maçı 3-1 kazanan Fransız temsilcisi Monaco adını bir üst tura yazdıran taraf oldu. Arsenal böylece üst üste 5. yılında da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkamadan elendi.

2. Louis Stadı'nda oynanan karşılaşmada Arsenal'e galibiyeti getiren goller Giroud ve Ramsey'den geldi.

WENGER'İN DUYGUSAL  MAÇI

Arsenal Menajeri Arsene Wenger için, karşılaşma aynı zamanda duygusal anlamda da bir önem taşıyordu. Teknik direktörlük kariyerine Nancy'de başlayan Arsene Wenger, daha sonra 1987 ve 1994 yılları arasında Monaco'yu çalıştırmıştı. Wenger, başarılı geçen Monaco kariyerinde bir Ligue 1 şampiyonluğu, bir de Fransa Kupası zaferi yaşamıştı.

İLK MAÇTAKİ SENARYO

Karşılaşmaya İngiltere'de olduğu gibi Arsenal daha iyi başlayan taraf oldu. İlk 25 dakika içerisinde Arsenal hem daha fazla topla oynadı hem de rakip alanda daha fazla göründü. Karşılaşmadaki ilk tehlikeli pozisyona da Arsenal girdi. 23. dakikada kazanılan serbest vuruş sonrası ceza sahasına uzun bir top gönderildi. Kafalardan seken topa altı pas içerisinde savunmadan ileriye çıkan Laurent Koscielny vurdu ve top üst direkten oyun alanına geri döndü. Ancak hakem bu pozisyonda Laurent Koscielny'nin ofsaytte olduğuna karar verdi. 

PERDEYİ GIROUD AÇTI

İlk karşılaşmayı 3-1 kaybeden ve tur için gollere ihtiyacı olan Arsenal'de 36. dakikada sahneye Olivier Giroud çıktı. Welbeck Monaco savunmasının arkasına gönderdiği pasta topu Giroud ile buluşturdu. Fransız oyuncunun ilk vuruşunu kaleci Subasic çelmeyi başardı. Ancak boşta kalan top yine Giroud'nun önüne düşdü ve Giroud yaptığı vuruşla bu kez topu ağlara göndermeyi başardı. Arsenal bu golle 36. dakikada 1-0 öne geçti.

İlk 45 dakikanın kalanında Arsenal yine daha fazla rakip alanda olsa da başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 1-0 Arsenal'in üstünlüğü ile sona erdi.


KARŞILIKLI HAMLELER GELDİ

İlk 45 dakikası 1-0 Arsenal'in üstünlüğü ile biten karşılaşmada, iki takımın teknik adamları da ikinci yarıya herhangi bir oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Arsenal ikinci yarıda da ilk 45 dakikadaki gibi oyun üstünlüğünü korurken, Monaco daha çok kontrataklarla gol aramaya çalıştı.

Karşılaşmanın 60. dakikasında oyuna ilk müdahale Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim tarafından geldi. Jardim forvet Anthony Martial'ı oyundan alırken, yerine daha çok kenarlarda oynayan Yannick Ferreira Carrasco'yu dahil etti. Arsenal Menajeri de 63. dakikada Francis Coquelin'i oyundan alırken, Aaron Ramsey oyuna dahil oldu. Arsenal baskısı devam ederken, ilerleyen dakikalarda Monaco'da oyuna golcü Dimitar Berbatov, Arsenal'de ise Theo Walcott dahil oldu.

ARSENAL UMUTLANDI...

Özellikle son 20 dakikada baskısını iyice arttıran Arsenal, savunma güvenliğini de ikinci plana atmaya başladı. Takım halinde kapanan Monaco savunmasını aşmak için İngiliz temsilcisi daha çok kenarları kullanmaya çalıştı. Arsenal aradığı golü de 79. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Aaron Ramsey ile buldu. Ceza sahasına sol kanattan atılan topta Theo Walcott kaleye şutunu denedi ancak top direkten döndü. Direkten dönen top Ramsey'in ayaklarına geldi. Yıldız oyuncu kontrolünü yaptıktan sonra yerden sert bir vuruş çıkardı ve topu ağlara göndererek, 79. dakikada Arsenal'i 2-0 öne geçirdi.

Arsenal 83. dakikada Giroud ile 3. gole de çok yaklaştı ancak Fransız oyuncunun vuruşunda Monaco kalecisi Subasic çok önemli ve çok şık bir kurtarışa imza attı. Kalan dakikalarda Arsenal rakip sahada baskı kursa da turu getirecek 3. golü bulamadı. 90 dakika sonunda Arsenal rakibini 2-0 yendi ancak Monaco ilk maçı 3-1 kazandığı için adını bir üst tura yazdıran taraf olmayı başardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.