MOSKOVA KİTAP FUARI'NA 2 BİN ESERLE KATILIYOR

MOSKOVA KİTAP FUARI'NA 2 BİN ESERLE KATILIYOR

24. Uluslararası Moskova Kitap Fuarı'na ülkemiz, "Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi" tarafından hazırlanan bir programla katılacak...

24. Uluslararası Moskova Kitap Fuarı'na ülkemiz, "Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi" tarafından hazırlanan bir programla katılacak...

v      Türkiye, Moskova'da ziyaretçilere 10 bin adet materyalle tanıtılacak... 

v      Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, TEDA Projesi kapsamında, Rusya'da desteklediği 27 eserden 18'i yayınlanarak Rus okurlarla buluştu...

Türkiye 24. Uluslararası Moskova Kitap Fuarı'na "Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi" tarafından hazırlanan bir programla katılacak.

Rusya'da, 7-12 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Moskova Kitap Fuarı'na ülkemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi koordinasyonunda kültürel, sanatsal ve edebi zenginliklerini yansıtan 2 bin eserle katılım sağlayacak.

Türkiye, ziyaretçilerle buluşacağı 70 metrekarelik ulusal standının 30 metrekaresini İstanbul Ticaret Odası'na ayırarak, ülkeler arasında ikili işbirliğine yönelik kültürel tanıtımda bulunacak.

Ayrıca Türk tarihi, edebiyatı, sanatı, kültürel mirası, tarihi ve turistik mekanları, halk kültürü v.b. alanlarda yayınlanmış 10 bin materyalde fuar ziyaretçilerine ulaştırılacak.

Türk Kültürünün Evrensel Yolculuğu (TEDA)

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Moskova Kitap Fuarı'nda, Türk edebiyatının yurtdışında tanıtılması amacıyla yabancı yazar, yayınevi ve çevirmenlere TEDA (Türk, Kültür Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılımı) Projesi'nin tanıtımını gerçekleştirecek.

Bakanlığın proje kapsamında bu zamana kadar Rusya'da destek verdiği 27 eserden 18'i yayınlanarak Rus okuyucularla buluştu.

Yeni yayın ve çeviri işbirliği projelerinin ön bağlantılarını kurmak üzere ayrıca 3 Türk Telif Ajansı yöneticisi ile 10'dan fazla yayıncı da Moskova Kitap Fuarı'na götürülecek.

Fuara katılan Türk heyeti, ayrıca Türkiye ile Rusya arasında son yıllarda gelişen ilişkilere kültürel boyutta katkıda bulunmak amacıyla Rusya Yazarlar Birliği'ni ve Rusya Devlet Edebiyat Müzesi'ni ziyaret ederek, Rusya Kitap Sendikası ile Rusya Kültürel İşbirliği Fonu yöneticileri ile de görüşmelerde bulunacak.

Moskova Kitap Fuarı'nda sergilenecek olan Türk yayın dünyasının seçkin eserleri, araştırmacıların hizmetine sunulmak üzere "Her Ülkeye Türkiye Kitaplığı Projesi" kapsamında başta Moskova Ulusal Kütüphanesi olmak üzere, Türk kültürü, sanatı ve dili üzerine araştırma yapan kurum ve kuruluşlar ile Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü kütüphanelerine bağışlanacak.     


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.