MOSSAD bu kez dostunu zehirledi!

MOSSAD bu kez dostunu zehirledi!

ABD'DE son iki haftada daha önce karşılaşılmayan bir virüs nedeniyle üst üste meydana gelen ölümler FBI harekete geçirdi.

Nisan'dan bu yana Oregon, Washington ve Idaho eyaletlerinde hayatını kaybeden 6 kişiye yapılan otopside ciğerlerinde G.Amerika ve Afrika'nın tropikal bölgelerinde görülen Cryptococcus adlı zehirli mantarın izlerine rastlandı. Havadan yayılan bu zehirli mantarın etkisinin doğal halinden çok daha güçlü olması "biyolojik silah" ihtimalini akla getirdi. FBI, İsrail'in de Tel Aviv kenti yakınlarındaki Nes Ziona tesislerinde bu mantardan silah üretmek için çalışmalar yürütüldüğünü tespit etti. Tel Aviv'deki araştırmalarda görev alan ve iki yıl önce ABD'ye göç eden Joseph Moshe adlı biyologun ismi ön plana çıktı.

"MOSSAD mikrobiyoloğu"aranıyor

Moshe geçen yıl Beyaz Saray'a ve Başkan Barack Obama'ya biyolojik silahla saldırı tehdidinde bulunmuş, CIA, New York Polisi ve FBI'ın operasyonuyla aracındayken kıstırılmıştı. Polis araçtan çıkmayı reddeden Moshe'yi indirebilmek için 5 gaz bombası atmış, bunlardan hiç etkilenmeyen biyolog, güç bela yakalanmıştı. Moshe, 60 gün sonra akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Şimdi bu yeni salgının arkasında olduğu iddia edilen ve kendisini "Mossad mikrobiyoloğu" olarak tanıtan Moshe'nin yakalanması için seferber olundu. Moshe'nin bir Ortadoğu ülkesine kaçmış olabileceği belirtiliyor.

Etiketler :