Mossad skandalında ikinci perde

Mossad skandalında ikinci perde

Mossad'ın İngiliz gizli servisi MI6'e sahte İngiliz pasaportları kullanarak yurtdışında bir operasyon düzenleyecekleri bilgisi verdiği öne sürüldü.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiliz hükümetine de suikastın hemen öncesinde konuyla ilgili bilgi verildi. Gazete, suikastın nerede, kime yönelik olacağı konusunda ise İngilizlerin haberi olmadığını yazdı.

Bu arada, suikastın ardından İsrail ile İngiltere arasında tansiyon yükseldi. Londra'nın olayda İngiliz pasaportlarının kullanılmasını 'saygısızlık' olarak gördüğü belirtiliyor. İsrail'in aynı şeyi Amerikan pasaportlarıyla yapamayacağı ifade ediliyor. Olayda Alman ve Fransız pasaportlarının da kullanılmış olması, Tel Aviv'in Avrupa Birliği'ne saygı duymadığı şeklinde yorumlanıyor.

Tel Aviv-Londra hakkındaki gerginlik, suikast skandalından önce başlamıştı. Türkiye'yle 'alçak koltuk' krizinin hazırlayıcısı Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon, son Londra ziyaretinde İngiltere'yi, 'İsrail'in AB ile ilişkilerini engellemek için perde arkasından çalışmakla' suçlamıştı.

Öte yandan öğrencilerin gösterebileceği tepkilerden çekinen İsrail'in Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Tayla Lador-Fresher, Manchester Üniversitesi'nde vereceği konferansı iptal etti. Daniel Ayalon da geçtiğimiz hafta verdiği bir konferans sırasında bir Türk öğrenci tarafından protesto edilmişti.

Etiketler :