MOSSAD'dan Suriye'de Hamas'a infaz

MOSSAD'dan Suriye'de Hamas'a infaz

Suriye'nin başkenti Şam'da geçtiğimiz çarşamba gecesi Hamas üyesi Kemal Ranaja evinde öldürüldü. Hamaslı üst düzey bir yetkili, Ranaja'yı Şam'da MOSSAD'ın infaz ettiğini ileri sürdü.

Suriye'nin başkenti Şam'da salı gününü çarşambaya bağlayan gece Hamas üyesi Kemal Ranaja evinde öldürüldü. Hamas, Şam'da öldürülen üyeleri Ranaja'nın infazının arkasında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın olduğunu açıkladı.

Lübnan'da açıklama yapan Hamaslı bir üst düzey yetkili, Nizar ebu Müjdat kod adlı Kemal Ranaja'nın Şam'daki evine birkaç kişinin girerek, infazı gerçekleştirdiğini söyledi. Hamaslı yetkili, infaz sonrası elde ettikleri istihbari bilgilere göre, saldırının arkasında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın olduğu sonucuna vardıklarını belirtti. Ranaja'nın nasıl öldürüldüğü konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

'TEHLİKELİ ADAMLARDAN BİRİYDİ'
İsrail ordu radyosuna açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hamas üyesi Kemal Ranaja'nın ölümünde İsrail parmağı olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Barak, infazın MOSSAD tarafından gerçekleştirildiğini ne kabul etti ne de reddetti. Barak, Hamas üyesi Kemal Ranaja'nın kendi jenerasyonunun en tehlikeli kişilerinden biri olduğunu söylemekle yetindi.


Hamas üyesi Kemal Ranaja'nın, MOSSAD tarafından iki yıl önce Dubai'de bir otel odasında film gibi bir operasyonla öldürülen Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh'un yardımcısı olduğu belirtildi.

CENAZE'YE MEŞAL DE KATILIYOR
Kemal Ranaja'nın Ürdün'de kaldırılacak cenazesine Hamas liderleri Halid Meşal ve Musa ebu Marzuk'un da katılacağı belirtildi.

Meşal ve Ebu Marzuk'un Ürdün Kralı Abdullah'la önümüzdeki hafta sonu biraraya gelmeyi planladıkları ziyareti öne çekerek, Ürdün'e gittikleri açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.