Muammer Güler istifa etti

Muammer Güler istifa etti

Yolsuzluk iddiaları istifa getirdi...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yolsuzluk ve Rüşvet Davası kapsamında hakkında çıkan iddiaların ardından istifa etti. Güler'in oğlu Barış Güler, operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

AFFIMI SAYIN BAŞBAKANIMIZA ARZ ETMİŞTİM

İçişleri Bakanı Muammer Güler, yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

'O PARALAR OĞLUMUN VİLLASININ PARASI' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, büyük rüşvet operasyonunda tutuklanan oğlunun evinden çıkan paralar hakkında, 'O paralar oğlumun Bahçeşehir'deki villasının satışından elde edilen paradır. Bütün belgeleri de mahkemede ibraz edilmiştir. Satış sırasında ipotek sorunu doğmuş. Dolayısıyla paranın bankaya konulması halinde kaynağının gösterilmesi mümkün değil. O nedenle 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler.' demişti.

"PEZ.." KONUŞMASI İÇİN SONRADAN EKLENDİ DEDİ

Muammer Güler ayrıca oğlu ile kendisi arasında geçen telefon kayıtlarının internete düşmesinin ardından kısa bir açıklama yapmış ve bu konuşmanın düzmece olduğu, aralarındaki konuşmada geçmeyen cümlelerin eklendiğini belirtmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.