Yamaç paraşütünün havada ipleri koptu

Yamaç paraşütünün havada ipleri koptu

Fethiye'de tandem (ikili) atlayış yaptıktan kısa süre sonra havada ipleri kopan yolcusu ile yaşam mücadelesi veren yamaç paraşütü pilotunun mücadelesi kameralara yansıdı.

2011 yılı Temmuz ayında çekilen görüntülerde yamaç paraşütü pilotunun canı pahasına yolcusunu bırakmadığı gözlenirken, olay sonrasında yolcu ve pilot hayatını kaybetti.

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinden geçtiğimiz Temmuz ayında pilot Osman Ersan ve İngiliz yolcusu Stephen Arthur Johnson, bin 900 metre rakımlı Babadağı’ndan yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Tandem olarak pistten havalanan pilot ve yolcusu kısa süre sonra gökyüzünde farklı bir çaba içine girdi. Bölgedeki şirketlere ait kameralar tarafından kaydedilen görüntülere göre, gökyüzündeyken yolcunun bağlı olduğu ipler kopuyor. Bunun üzerine pilot yolcuyu havada tutabilmek için uçuş esnasında büyük çaba sarfediyor. Pilot Osman Ersan hayatını ortaya koyarak yolcusunu bırakmıyor. İngiliz yolcu Stephen Arthur Johnson ise can havliyle elini pilota uzatarak ona tutunmaya çalışıyor. Yaklaşık 5 dakika süren bu mücadele tarajik bir şekilde son bulurken, pilot ve yolcusu 500 metreden Babadağ yamaçlarındaki kayalıklara düşüyor.

Kayalıklara düşen pilot ve yolcusunun cesetlerine Dalaman'dan havalanan askeri helikopter ve olay yerine ulaşan diğer yamaç paraşütçülerinin yardımıyla cesetlere ulaşılmıştı. Meydana gelen bu olay Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Hava Kurumu tarafından organize edilen Babadağ Uçuş Yönergesi toplantısında gündeme geldi. Yaşanan olaydan ders çıkarılması için alınması gereken tedbirler video üzerinden anlatılırken, benzer olayların yaşanmaması için yamaç paraşütü şirketleri ve yetkililerin daha duyarlı olmaları istendi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.