Bodrum'da 83 turist zehirlendi

Bodrum'da 83 turist zehirlendi

Muğla Sağlık Müdürü Tekin: '83 turist birkaç saat içinde taburcu edilecek'

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Bodrum'da bir otelde kalan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınan 83 turistin birkaç saat içinde taburcu edileceğini söyledi.
 
Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortakent Yahşi beldesindeki bir otelde kalan yabancı uyruklu 80 turistin gece bulantı, kusma, karın ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere götürüldüklerini belirtti.
 
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere son başvuranlarla sayının 83'e yükseldiğini bildiren Tekin, ''Turistlerin kan tahlili tamamlandı. Kanlarında olumsuz bir şeye rastlanmadı. Doktorlarımız tedbir amacıyla hastaların birkaç saatliğine daha hastanede kalmasına karar verdi. 83 turist, birkaç saat içinde taburcu edilecek'' dedi.
 
Tekin, olayın ardından Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin turistlerin kullandığı düşünülen su, gıda ve içkilerden numune aldıklarını kaydederek, ''Ekipler aldıkları numuneleri incelenmek üzere laboratuvara gönderecek. Yaşanan sağlık sorununa neyin neden olduğunu laboratuvar analizlerini almadan söylemek doğru olmaz. Ancak arkadaşlarımızın ön teşhisi gıda zehirlenmesi olduğu yönünde'' diye konuştu.
 
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gece ilçenin Ortakent Yahşi beldesindeki bir otelde kalan 80 yabancı uyruklu turistin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındığını açıklamıştı.
 
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.