Muhammed Ali toprağa verildi

Muhammed Ali toprağa verildi

Efsane boksör Muhammed Ali, Cave Hill Mezarlığı’nda ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

Efsane boksör Muhammed Ali geçtiğimiz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Muhammed Ali için, dün 1960 yılında profesyonel kariyerinin ilk maçını kazandığı Freedom Hall’da ilk tören gerçekleştirilmişti.

Muhammed Ali’nin cenaze namazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende ABD’deki Müslüman toplumunun önderlerinden İmam Zaid Şakir kıldırmıştı. Muhammed Ali için ikinci bir tören ise bugün gerçekleştirildi.

Muhammed Ali toprağa verildi

Muhammed Ali toprağa verildi

Muhammed Ali’nin cenazesi evinden alınarak doğup büyüdüğü Louisville kentinde dolaştırıldı. Muhammed Ali’nin cenazesi Louisville’deki efsane boksörün adını taşıyan cadde boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleye son kez getirildi. Uzun bir konvoyun eşlik ettiği korteji binlerce vatandaş da izledi.

Muhammed Ali toprağa verildi

Muhammed Ali’nin cenazesinin geçiş yaptığı cadde üzerinde bulunan vatandaşlar, cenaze aracının üzerine çiçek atarak efsane boksöre olan sevgilerini dile getirdi. Muhammed Ali’nin cenazesi Cave Hill Mezarlığı’nda, sadece ailesi ve yakınlarının katılım gösterdiği törenle toprağa verildi.

Muhammed Ali için son olarak “KFC Yum! Center”da anma töreni düzenlendi. Törende ABD eski Başkanı Bill Clinton da konuşma yaptı.

Muhammed Ali toprağa verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.