Mursi'ye ihanet suçlaması!

Mursi'ye ihanet suçlaması!

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında ağır itham...

Bazı medya organlarında yer alan haberlere göre Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Filistin halkına ihanet etmekle suçlanıyor.

İşte o haber ;

 

Muhammed Mursi, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'i aratıyor. Mübarek döneminde de sınır kapıları kapalı olan Gazze halkı en azından tüneller aracılığıyla ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Mübarek'in yerine geçen İhvan-ı Müslimin adayı Muhammed Mursi, Gazze halkına büyük bir ihanet içerisinde. Mursi yönetimindeki Mısır, Gazze halkının ihtiyaçlarını giderdiği tek yer olan Mısır-Gazze arasındaki yaklaşık 30 tüneli suyla doldurularak kapattı.

Tünellerden birinde çalışan Filistinli Ebu Muhammed Berhum AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mısır güvenlik güçleri, birkaç gün önce tünelleri kapatmaya başladı. Refah sınır kapısının doğusunda ve batısında birçok tünel kapatıldı. Kapatılan tünellerden gıda ve inşaat malzemesi geçiyordu'' dedi.

Tünellerin suyla kapatıldığını belirten Berhum şunları söyledi: ''Mısır yönetimi, tünellerin kapatılması için 2 yeni su kuyusu açmaya çalışıyor. Mısır güvenlik güçleri, tünelleri kapatmak için genellikle atık su kullanıyor. Sular, yıkmadığı yerde tünellerin zayıflamasına sebep oluyor bu da her an yıkılma ihtimalini doğuruyor. Refah sınır kapısındaki birçok tünelde yıkılma tehlikesi nedeniyle çalışma durdu''.

Mısır'ın kuzeyindeki geçen Ağustos ayında meydana gelen ve 16 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Mısır yönetimi, Gazze şeridi ile arasındaki birçok tüneli kapatma kararı almıştı.

Tüneller 

Gazze'ye uygulanan ambargoyla birlikte, Refah sınır kapısının Mısır'daki Mübarek rejimi tarafından kapatılmasının ardından Filistinliler tünellere yönelmişti.

Gazze ve Mısır arasındaki 14 kilometrelik sınırda, binin üzerinde tünel bulunduğu tahmin ediliyor. Bu tünellerden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme geçiriliyor. Böylece İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoya karşı halk, bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Gazze'ye 2006 yılından itibaren uygulanan ambargonun halen yürürlükte olmasından dolayı halk, bugün de tünelleri kullanmayı zaruriyet olarak görüyor.

Gazze'nin can damarları olan tüneller, bazen İsrail bombaları ile bazen de Mısır güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla imha ediliyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.