Muharrem İnce Erdoğan'ı övdü

Muharrem İnce Erdoğan'ı övdü

CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan adayı İnce "­Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında bir fark var: Biri teşkilattan geliyor. Diğeri gelmiyor. Erdoğan partinin her şeyini biliyor" dedi.

Hürriyet’te kalem oynatan ‘Hergele’ lakaplı Ahmet Hakan'ın sorularını cevaplayan Muharrem İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılaştırarak, "İkisi de çalışkan. İkisi de asla üşenmiyor. Ama ikisi arasında bir fark var: Biri teşkilattan geliyor. Diğeri gelmiyor" dedi. İnce, "Erdoğan parti teşkilatlarının her aşamasında çalışmış, gençlik kolu başkanlığı yapmış, İstanbul il başkanlığı yapmış, yani örgütün tozunu yutmuş. Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki örgüt binasının nasıl ödenip ödenmeyeceğini biliyor. Ama Kemal Bey bunları bilmiyor." sözleriyle Erdoğan'ı övdü.

İşte İnce ile yapılan röportajdan o bölüm;

- Ana muhalefet lideri olursanız... Rakip olarak kimi göreceksiniz? Erdoğan'ı mı? Davutoğlu'nu mu?

Muharrem İnce: Tabii ki Erdoğan'ı... Davutoğlu'nun bir siyasi figür olduğuna inanmıyorum. Her an değiştirebilir.

Saray'a gidip gitmeme meselesi artık bir prestij meselesi haline geldi. Gidilirse CHP tarafı ezilecek, gidilmezse devlet işleri yürümeyecek. Bunun bir çözümünün olması gerekir.

CHP Genel Başkanı, davet edildiği takdirde Saray'a gitmelidir. Devlet işleri vardır, bunların aksamaması gerekir. Burada küslük olmaz. Cumhurbaşkanı "gel, bir konuda senin görüşlerine başvuracağım" derse ne yapacaksın? Gitmemek olmaz. Bence gitmelidir. Ama bu tutum, Saray'ın aklandığı anlamına gelmez.

İNCE'DEN ERDOĞAN- KILIÇDAROĞLU KARŞILAŞTIRMASI

- Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak yönünü söyleyeyim: İkisi de çalışkan. Çok çalışıyorlar. İkisi de asla üşenmiyor.

-Ama ikisi arasında bir fark var: Biri teşkilattan geliyor. Diğeri gelmiyor. Erdoğan parti teşkilatlarının her aşamasında çalışmış, gençlik kolu başkanlığı yapmış, İstanbul il başkanlığı yapmış, yani örgütün tozunu yutmuş. Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki örgüt binasının nasıl ödenip ödenmeyeceğini biliyor. Ama Kemal Bey bunları bilmiyor.

- Sizi biraz AKP'ye özenmiş gördüm, hayırdır?

Muharrem İnce: Hayır, özenmiyorum. Doğru yaptıkları şeyler var.

- Neleri doğru yapıyorlar?

Muharrem İnce: Kendisini solcu, ilerici, devrimci olarak tanımlayan biri, nasıl olur da sağcı bir partiden bilim alanında, teknoloji alanında daha geri olabilir? Bu benim ağrıma gidiyor. Anket diye bir şey var. Bir bilimdir anket. Ankete inanmayan ya da anketlerden yeterince yararlanmayan adam bence makbul bir adam değildir. Öbür adam, her hafta anket yaptırıyor. (Hürriyet)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.