İnce'den Kılıçdaroğlu'na korkak göndermesi!

İnce'den Kılıçdaroğlu'na korkak göndermesi!

Muharrem İnce, CHP'de açılan mescit üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Eleştirinin nedeni ise ilköğretime inen başörtüsü;

CHP Milletvekili Muharrem İnce, uzun süren sessizliğini Ahmet Hakan'a bozdu. CHP'de başka taleplerin yerine getirildiği sürece, genel merkezde mescitaçılmasını sorun olarak görmediğini ifade eden İnce, siyasetçilerin dini değerler üzerinden bir yarışa girmesinin ise anlamsız olduğunu söyledi. Programda Genel Merkez'in Süheyl Batum için verdiği kararı da "abartılı" bulduğunu belirten İnce, ihraç talebini ise "ateşe benzinle gitmek" sözleriyle değerlendirdi.

Muharrem İnce, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölgede, Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Programın ilk bölümünde CHP'de açılan mescit nedeniyle, bazı partililer arasında yaşanan tartışmaları değerlendiren İnce, kendisi için başka taleplerin de yerine getirilmesi halinde, ibadet için bir oda ayrılmasının sorun teşkil etmediğini söyledi. Bu sözlerine rağmen CHP yönetimini üstü kapalı uyaran İnce, bunlara değil korkaklıklara kızıyorum diyerek alınan bazı kararlara tepki gösterdi. İşte İnce'nin o açıklamaları:

"Ben AKP ile bir din yarışına girilmesinin, ben daha dindarım ben de dindarım gibi bir yarışı doğru bulmuyorum. Bu dipsiz bir kuyu. Kime kadar, kime göre dindar? IŞİD'e göre mi dindar, AKP'ye göre mi dindar yoksa kıravat takan Köy Enstitüsü mezunu 5 vakit namaz kılan CHP'liye göre mi dindar? Siyasetçilerin böyle bir algı yaratmak, böyle bir yarışa girmek gibi dertlerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. 

"KORKAKLIĞA KIZIYORUM"

5 yaşındaki çocuklara kız çocuklarına türban takılırken, aman konuşmayalım, yanlış anlaşırız korkaklığını yanlış buluyorum. Bu korkaklığa kızıyorum. Ben bir yetişkinden söz etmiyorum, altını çiziyorum. Beş yaşındaki bir kız çocuğunun başının örtülmesini tartışıyorum. Eğer bunu tartışamıyorsak, bunu bizi yanlış anlarlar diye korkaksak bir yere varamayız. 

"MESCİT DİNDARLIK YARIŞI DEĞİL"

Gelelim mescit olayına. Olabilir, yani bir gösterişle yapılmasına karşıyım. Öyle de yapılmadı. İhtiyacı olanlar için böyle bir yapılmasına neden karşı çıkayım. Olabilir benim için. Bunu AKP ile dindarlık yarışı olarak, hayır görmüyorum. O mescidin açılması başka bir şey ama 5 yaşındaki kız çocuğun başının örtülmesine de sessiz kalınmamalı. 

"PARTİ İBADETHANE DEĞİL"

Orada ihtiyacı olanlar için bir oda ayrılabilir, benim için bir sorun yok. Bunun sona gelmez ama. Birisi gelir de ben Cemevi istiyorum derse ne olacak? Parti bir ibadethane deği. Parti ülkenin sorunlarının tartışıldığı bir yer. Tamam yapılsın, bir oda verilsin ben sorun olarak görmüyorum. Bu konuda hiçbir itirazım yok. Bunun bir gösterişle, bir yarışla olmadığı sürece ve başka taleplere de cevap verildiği sürece benim bir sorunum olmaz. 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.