Yazıcıoğlu'na büyük ayıp!

Yazıcıoğlu'na büyük ayıp!

AKM'de bu sene 2. senesi düzenlenen Sivas Günleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bakan Faruk Çelik, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla açıldı.

Program İstiklal Marşının okunması ve protokol konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından Sivas Valiliği standına geçen siyasiler burada bilgi aldılar.

MUHSİN YAZICIOĞLU PORTRESİNE YASAK
Sivas Valiliği standı içerisinde yer alan ve bir zanaatkarın sergilediği el emeği yakma resim tablolar arasında Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da portresi bulunuyordu. Fakat Sivas'ın değeri olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakma tablosu diğer tabloların yanında yani duvarda değil yerde duruyordu. Bunu gören Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Kürşad Parlak, Muhsin Yazıcıoğlu'nun tablosunun neden yerde olduğunu sordu. Aldığı cevap ise şaşırtıcıydı! Zanaatkar, Başkan Parlak'a tabloyu duvara astığını fakat valilik yetkililerince indirtildiğini belirtti. Sebep olarak ise kendisine yetkililerin 'Yazıcıoğlu'nun siyasi bir kimliğe sahip olduğu ve portresinin sergi amaçlı olsa bile valiliğe ait standa asılamayacağını ' bildirdiklerini söyledi.

Bunun üzerine Alperen Ocakları Genel Başkanı Ahmet Kürşad Parlak, yerde duran Muhsin Yazıcıoğlu tablosunu aldı ve 'Muhsin Başkan Sivas'ın ve Türkiye'nin değeridir ' diyerek duvara astı.

MUSTAFA DESTİCİ, MÜDAHELE ETTİ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2. Sivas Günleri Fuar Alanını gezerek vatandaşların dertlerini dinliyordu. Fuar alanındaki Sivaslı televizyon kanallarının programlarına konuk olan Mustafa Destici'ye halktan da büyük ilgi vardı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun tablosunun yetkililer tarafından tekrar indiriltildiği bilgisini alan Mustafa Destici konuyla ilgineceğini söyledi. Fuar alanından çıkmaya hazırlanan Mustafa Destici ve partililer, Yazıcıoğlu'nun portresinin yerde olduğunu görünce stantta duran zanaatarın yanına giderek tablonun neden tekrar yerde olduğunu sordu. Zanaatkar ise Desticiye aynı cevabı vererek yetkililerin indirdiğini söyledi.

Mustafa Destici yerde duran portreyi alarak, kendi elleriyle duvara astı, ve fuar sonuna kadar orada durmasını istedi. Destici: 'Bu portre fuar sonuna kadar burada duracak ve fuar bittiğinde ben gelip bunu alacağım ' dedi.

MUSTAFA DESTİCİ: 'MUHSİN YAZICIOĞLU, SİVAS'A MÂL OLMUŞ BİR DEĞERDİR '
Büyük Birlik Başkanı Mustafa Destici, portreyi duvardan indiren yetkililerin yanına gitti ve neden böyle bir uygulama yaptıklarını sordu. Valilik yetkilisi bir bayan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir siyasi olduğunu ve portrenin valilik standında yer alamayacağını belirtti.

Mustafa Destici'nin sorusu üzerine, validen herhangi bir direktif almadıklarını söyleyen yetkili, Destici ve partililerle tartıştı. Mustafa Destici bu portreyi fuar sonunda, kendi elleriyle astığı yerden alacağını söyledi ve fuar alanından ayrıldı.

BBP Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'ın ve Türkiye'nin vazgeçilmez bir değer olduğunu, Fuardaki standların çoğunda, Yazıcıoğlunun resminin bulunduğunu söyledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.