Muhtar Kent: Herkes Türkiye'yi kıskanıyor

Muhtar Kent: Herkes Türkiye'yi kıskanıyor

Türkiye'nin yükselen bir marka olduğunu kaydeden Kent ekonomisi ve kamu maliyesiyle herkesi kıskandırdığını belirtti

Türkiye'nin ekonomik olarak büyük bir çıkmazda olduğunu, günü sıcak parayla kurtardığı yönündeki yaygın ekonomi yorumunun aksine Coca-Cola CEO'su Kent, Türkiye'nin yükselen bir marka olduğunu, ekonomisi ve kamu maliyesi ile herkesi kıskandırdığını söyledi.

New York'ta Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) - Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek onur konuğu olarak katıldı.

KAPALI EKONOMİ OLSAYDIK ÇİN'İ 2 KAT SOLLAMIŞTIK

Amerika'da yerleşik Türk işadamlarının iştirak ettiği toplantıda, Türkiye'nin yükselen ekonomik grafiğini anlatan Bakan Şimşek, son bir yıldır biraz frene bastıklarını söyledi. Şimşek, kriz sonrası iç talep patlaması yaşandığını hatırlatarak, ''2011 yılında yüzde 8,5 büyüme yaşadık. Kapalı bir ekonomi olsaydık Çin'in iki katı büyüme hızına ulaşmıştık'' diye konuştu.

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent de Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olduğu Dünya Türk İş Konseyi'ne (DTİK) ilişkin, parçası olduğu bu hareketin ivmesinin sonuçlarının alındığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

HERKES TÜRKİYE'Yİ KISKANIYOR

''Nihai hedefimiz, Türkiye'nin yurtdışındaki yüksek imajının daha da yükseğe çıkmasına öncülük etmek'' diyen Kent, Türkiye'nin yükselen bir marka olduğunu, ekonomisi ve kamu maliyesi ile herkesi kıskandırdığını belirtti. Yurtdışındaki Türk girişimcileri söz konusu çatı kuruluşlara üye olmaya çağıran Kent, Türkiye'nin bu ticari atılımlarının Amerika'da da başarıya ulaşması için bu ülkedeki Yunan lobisi ile rekabet etme gücünün artırılması gerektiğini vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.