Muhteşem Yüzyıl senaristinden gecikmeli cevap

Muhteşem Yüzyıl senaristinden gecikmeli cevap

Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi Meral Okay, diziyi ilk yayınlandığında katıldığı bir televziyon programında eleştiren Adile Osmanoğlu Tars'ı "farklı bir ajandası" olmakla suçladı.

 

Muhteşem Yüzyıl'ın senaryosunu yazan Meral Okay, son dönemde yaşanan tartışmaları ve onun etrafında gelişen olaylarla ilgili görüşlerini anlattı.

Kendisinin tehditler aldığını ve koruma ile gezmeye başladığını belirten dizinin senaristi Okay, Radikal Hayat'a verdiği ropörtajda, tartışmaların bu boyuta varacağını hiç hesaba katmadığını söyledi.

Hanedan üyelerinden Adile Osmanoğlu Tars'ın kendisine yönelik eleştirilerde bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, ağır suçlamalar yönelten Meral Okay, "O hala başka hayalin peşinde" ithamında bulundu.

Meral Okay, suçlamalarında şunları söyledi:

"Benim işimin bir kısmı da satır arası okumaktır. O hanımefendiye dokunan şey, bir hanedan ailesiyle ilgili benim gibi bir serfin yazıp çizmesi. Haddime mi! Zannediyorum o hâlâ bir başka hayalin peşinde, ajandası farklı. Bir gün bu hanedanın iade-i itibarlarını alarak daha etkin bir konuma gelmesinin hayalini kuruyor. Ama diğer hanedan üyelerini tenzih ederim, onlardan bu konuda hiçbir şikayet olmadı.

O hanımefendi muhafazakâr kanatta üzerime gelenlerle aynı kelimeleri kullandıkonuşurken. Onun o kanattan bazılarıyla ortak hareket ettiğini de biliyorum. Organize işler bunlar."

Rotahaber 

Etiketler :