Mümtazer Türköne Yine Çirkinleşti

Mümtazer Türköne Yine Çirkinleşti

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, bugünkü köşesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok ağır hakarette bulundu.

Türköne İmam Hatip Liselerinin tekrar geri açılmasını ise çirkin ifadeler ile eleştirdi. Hatta vatandaşın oylarına dayatma yaparak AK Parti dışında başka partilere oy vermesini istedi. Yerel seçimlere 10 gün kala Zaman yazarının kaleme adlığı bu yazı büyük tepki çekeceğe benziyor...

İşte Türköne'nin baştan aşağı çirkin ithamlarla dolu olan yazısından o bölümler...

Partilerimiz ve inançlarımız

İnançlar dünyası ile parti tercihleri arasında kurulan ilişkinin alt-üst olacağı bir seçim yaklaştığını iddia etti.

Dindarlık ile partisi arasında kurduğu bağı Erdoğan'ın kendisi yok ettiğini iddia eden Türköne, Erdoğan'ın dinî üslubu ve motifleri, oluşturduğu iktidar tekelinin tutkalı olarak kullandığını ileri sürdü.

İMAM HATİP YASASINDAN RAHATSIZLIK

'Din eğitimi alanı bu tüketici ilişkiyi göstermek için yeterli. AK Parti din eğitiminin devlet tekelinde kalmasında, ve devlet eliyle verilen din eğitiminin yaygınlaştırılmasında ısrar etti. Devlet tekelini kaldırarak bu eğitimi toplumun sağlıklı ve verimli inisiyatifine bırakmaya yanaşmadı. Üç kademeli eğitimde yer alan din dersleri ile İmam-Hatipleri merkeze alan "dindar nesiller yetiştirme" programının aynı zamanda uzun vadeli bir iktidar projesine hizmet etmesi size tuhaf geliyor mu?

BAŞKA PARTİYE OY VERİN ÇAĞRISI

Siyasî yelpazeyi, yaklaşık 60 yılda oluşmuş ve pek kolay değişmeyen bir mimariye benzetirsek, Erdoğan bu zorlu mimarinin kilit taşını çekmiş oldu. Artık bu yelpazenin yeniden inşa edilmesi lazım. Önümüzde belediye seçimleri var. Kimse inancına dair bir tercihle bulunmayacak. Bulunursa bütün sermayesini kediye yüklemiş olacak. Kedi dediğimiz, verdiğiniz oyla kent rantına el koyanlar. Öbürü yapmaz mı? Yapabilir; ama fırsat elinize geçmişken halihazırda yapanın cezasını vermezseniz sizin de oyunuzun da hiçbir anlamı kalmaz.

ERDOĞAN'A ÇİRKİN İTHAM

Cehennemdeki başzebani için oy kullanma hakkımız yok; bizler sadece yaşadığımız yere belediye başkanı seçiyoruz..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.