Münevver cinayetinde FLAŞ gelişme!

Münevver cinayetinde FLAŞ gelişme!

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulunun gazeteci Cemil Baran gözaltına alındı.

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili olarak Garipoğlu ve Karabulut ailesi arasında arabuluculuk yaptığını öne süren Cemil Baran, ''Cem Garipoğlu'nun Ermenistan'dan Türkiye'ye nasıl getirildiği açıklanmazsa ayın 30'unda ben açıklayacağım'' demişti. Baran da tam da 'açıklayacağım' gün Taksim'de gözaltına alındı.Polis Cemil Baran'ı tahkikatın seyrini değiştirmeye çalışmak ve yanlış bilgi vermekle suçluyor.

Baran, ''Cem Garipoğlu'nun, cinayet sonrasında kaçtığı Ermenistan'da yakalanarak Suriye ve Gaziantep güzergahı kullanılarak İstanbul'a getirildiğini'' iddia etmişti.
Elinde, Cem Garipoğlu'nun Türkiye'ye getirilişi ile ilgili ciddi belgeler olduğunu ileri süren Baran, ''Bunu ayın 30'unda açıklarım'' demişti.

Cemil Baran, cinayetin işlendiği evdeki görüntüleri kayıt eden firmaların sahibinin Fatih Garipoğlu olduğunu belirterek, cinayet ile ilgili tüm sırların şirkette gizli olduğunu savunmuştu.

Karabulut cinayeti ile ilgili olarak 100-150 kişinin gözaltına alınacağını iddia eden Baran, bunların arasında Fatih Garipoğlu'nun da bulunacağını öne sürmüştü.

Baran, Garipoğlu'na ait fabrikadaki bir kişinin intiharına ilişkin de cinayet ima ederek iddialarda bulunmuştu.

Cemil Baran, Münevver Karabulut'un ölümü üzerinde adli tıpta da bazı oyunlar oynanmak istendiğini ileri sürmüştü.

'19 İDDİAMDAN 18'İ GERÇEKLEŞTİ'

Cemil Baran dün, daha önce gözaltına alındığında üzerinde çıkan ve el konulan gizli kamera ve cep telefonunu almak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelmişti. İsteği kabul edilmeyen Cemil Baran, habercilere “19 iddiamdan 18’i gerçekleşti. Cem Garipoğlu'nun Ermenistan’da yakalandığı konusunda ısrar ediyorum” dedi.

'ZENGİNLER GÖZALTINA ALINMIYOR'

Baran, gözaltına alındıktan sonra Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Buradan sağlık kontrolüne götürülen Cemil Baran, “Zenginler gözaltına alınmıyor, Cemil Baran yine gözaltında” diye konuştu.

Tekrar şubeye getirilen Baran'ın, hakkındaki gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Etiketler :