'Münevver' Erdoğan'ın da gündeminde

'Münevver' Erdoğan'ın da gündeminde

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili bazı medya kurumlarının hedef gösterdiği polislere Erdoğan sahip çıktı: Polisi siyaset içine çekmeyin!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, polisi siyasetin içine çekme çalışmalarından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafında Merter'de yaptırılan Polis Eğitim ve Kongre Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışta polislere hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bir takım güçlerin emniyeti siyasetin içine çekmek istediğini ancak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 

Polisin görevini anayasadan aldığı hak ve hukuk çerçevesinde gerçekleştirdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Siyasetçiler polis teşkilatını yıpratmaya yönelik tavırlar içine giriyor. Bunlardan vazgeçmeliler. Kimse polisi siyasetin içine çekmeye çalışmamalı." şeklinde konuştu.

Polisin görevinin asayiş ve emniyeti sağlamak olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, bu konuda ailelere de büyük görev düştüğünü dile getirdi. Sağlam aile yapısının muhafaza edilmesi halinde suçların önüne geçileceğini ifade eden Erdoğan, "Ben de bir babayım, herkesin acısını anlıyorum ama polis de kendisine düşen görevi yapmaktadır. Bazı medya kuruluşlarının tazyikiyle polisin hedef alınması doğru değildir. Bu tip durumlar polisin sağlıklı çalışmasını engellemektedir. Bu tip süreçler gizli işlemektedir ama televizyon ve gazetelerde yayımlananlar polisin şevkini kırmaktadır. İnanıyorum ki suçu işleyenler mutlaka adalet önüne çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Küreselleşen dünyada, internet ve benzeri unsurların ortaya çıkarttığı suçlara karşı ailelerin daha dikkatli olmasını isteyen Erdoğan, polisin suçla mücadele çabasını takdir ettiklerini ve polislerin şartlarının iyileştirilmesi için ellerinden geleni yaptıkların kaydetti.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler ise tesisin teşkilata hayırlı olmasını diledi. Vali Güler, Anadolu yakasında benzer bir tesisin yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Güler, son olarak Osmaniye Valiliğine atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da Vali Cerrah'ı yeni görevinden dolayı kutladı. Açılan tesisin polis teşkilatı mensuplarının moral ve motivasyonunu arttıracağını dile getiren Köksal, emniyet mensuplarının vatandaşın güvenliğini ve huzurunu sağlamak için gece gündüz çalıştığını dile getirdi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise yaptığı konuşmasında tesisin polis teşkilatı için hayırlı olmasını diledi. Cerrah, İstanbul'un asayiş ve huzuru için 6,5 yıl çalıştığını ve kendisine verilen yeni görevi de layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını ifade etti.

Açılış sonrası Başbakan Erdoğan, tesisin yapımında maddi olarak katkıda bulunan iş adamlarına takdir plaketi verdi. Tesisin açılış kurdelesini kesen Başbakan Erdoğan, daha sonra binanın içinde yer alan bölümleri tek tek gezdi.

Etiketler :