Münevver'in canavarca öldürülme anı

Münevver'in canavarca öldürülme anı

Münevver cinayetinin iddianamesinde, Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirdiği belirtilerek 24 yıl, cinayete yardım ettiği öne sürülen babasının ise ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. İşte vahşi

İDDİANAME TÜYLERİ ÜRPERTTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Cem Garipoğlu, baba Nida Garipoğlu, Hayam Garipoğlu ve Makbule Garipoğlu hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver'i canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü ileri sürülerek 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede baba Nida Garipoğlu'nun ise tasarlayarak, beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmekle suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Amca Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza istendi. Cem, maktül ile MSN yazışmalarını bilgisayarında ‘Zeytinburnu sürtüğü' adlı bir klasörde saklamış. Cem'in MSN'de Münevver'i eve davet ettiği, hatta bu yazışma sırasında maktülün eve gitmeyi kabul etmesi üzerine, maktüle ‘çok büyük planlar içinde olduğunu, bu planların tarihin en büyüklerinden olacağını, duyunca ağzının açık kalacağını' belirttiği kaydedildi.

İLK PLANI GERÇEKLEŞMEDİ

İddianamede, HTS raporlarına göre Cem'in cinayeti 28. 02. 2009 tarihinde işleme kararı verdiği fakat cinayeti 03.03. 2009'da işleyebildiği yer aldı. Klasörde “Cem'in maktülü kaçta alacağı, kaçta eve varacakları, kaçta evden geri çıkacaklarına dair ayrıntılı bilgiler verdiği, böylece işleyeceği cinayete ilişkin önceden plan yaptığının adeta haberini verdiği” şeklinde yer aldı.

TESTEREYİ SABAH ALDI

İdianamede, kamera kayıtları ve şüpheli beyanlarına dayanarak olay sabahı şüpheli Nida Garipoğlu'nun 10:19'da elinde bavul ile bir yere gidecekmiş, görüntüsü ile evden ayrıldığı, 11.00'de ise şüpheli anne Tülay Makbule ve kızı S.G'nin ayrıldıkları”na yer verildi.

İddianamede “kamera kayıtlarına göre Cem'in evden çıkarak bir taksiye bindiği ve Bahçeşehir'deki Çağdaş Yapı Market'e gittiği, buradan ‘Işıklar' marka büyük boy testere aldıktan sonra villaya geri döndüğüne yer verildi.

BULUŞMA OKUL BAHÇESİNDE

İddianamede, şüpheli Cem'in, maktülün okuduğu Bingül Erdem Lisesi'ne gittiği, çıkışta buluştukları yer aldı. Okuldaki kamera kayıtlarında Cem ile maktülün taksiyle şüpheli Cem'in ikametinin bulunduğu yere gittikleri kaydedildi.

KAPIDAN DEĞİL ÇİTTEN GİRDİ

İddianamede kamera kayıtlarına göre saat 15:15'de şüpheli Cem ile maktülün villaya girdiği yer aldı. Cem'in “maktülü evin bahçe kapısında bırakarak, bahçe çitinden atladığı, kapıyı açtığı ve maktülü içeriye aldığı” yer aldı.

BABA CİNAYETTE VİLLADAYDI

İddianamede “Münevver'in villaya girmesiyle başlayıp 18:36'da valiz ve gitar çantası ile dışarı çıkmasıyla bittiği anlaşılan zaman diliminde cinayet saatinde, şüpheli Nida Garipoğlu'nun alt bahçeden gizlice eve girdiği, cinayete doğrudan katılarak Cem ile maktülü kesici alet ile yaraladıkları, vücudunda işkence mahiyetinde yaralar açtıkları, yine otopsi raporlarından anlaşılacağı üzere canlıyken testere ile kafasını kestikleri, kafasını poşete, vücudunu gitar kutusuna koydukları ve kan izlerini silmeye çalıştıkları”na yer verildi.

DURAKTAN TAKSİ İSTEDİ

İddianamede Mehmet Nida'nın kullandığı cep telefonu baz istasyonu sinyal bilgileri dikkate alındığında Cem'in saat 18:36 sıralarında villadan şüpheli M. Ceyhan Benice'nin çalıştığı durağı aradığı ve taksi istediği, şüpheli Cem'in gitar kutusundaki baş ve bavul içindeki cesed ile evden çıktığı araca binerek kendisini Beşiktaş'a götürmesini istediği yer edildi.

CEM İÇİN YARDIM İSTEDİ

İddianamede, baba Garipoğlu'nun Cem'i alarak kendisine ait araçla şüpheli Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'un ikamet ettikleri Beylikdüzü'ndeki evine götürdüğü ve Cem'in cinayet işlediğini söyleyerek saklamalarını istediği ifade edildi. Ardından ağabeyi şüpheli Hayyam Garipoğlu'nu arayarak durumu bildirdiği ve kendisinden Cem'i kaçırıp saklaması için yardım istediği yer aldı. Ardından Karakayalı'nın Batur'u aradığı ve Batur'un Cem'i alarak Mehmet Nida'nın kullandığı daireye götürdüğüne yer verildi.

CİNAYET PLANINI DA BİRLİKTE YAPMIŞLAR

İddianamede Mehmet Nida ve Cem Garipoğlu'nun birlikte suç işleme kararı vererek müsnet suçu işledikleri yer aldı.

Eylemin oluşuna, niteliğine ve delillerine göre olayın farklı gerçekleştiğinin başkaca izahının mümkün olmadığı ifade edilirken “Şüpheli aleyhine toplanan deliller şüpheli lehine toplanan delillerin üstünlük derecesinin mahkemeci tartışılması gerektiği” belirtildi.

KAFASINI VÜCUDUNDAN CANLIYKEN AYIRDILAR

İddianamede, cinayetin saat 14:55 ila 18:36 arasında gerçekleştiği ifade edildi. Cinayet olayının ardından, maktülün vücudunda birden fazla kesi ile yaralanarak (beşi öldürücü nitelikte olmakla beraber) ve kafası vücudundan henüz canlıyken ayrılmak suretiyle öldürüldüğü belirtildi.

YAŞI ‘MÜEBBET'TEN KURTARDI

Suç tarihinde 18 yaşından küçük olan Cem Garipoğlu'nun 18 ile 24 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianame çocuk mahkemesine gönderildi.

Anne kan izlerini sildi, amca sakladı

İddianamede olay yeri resim ve görüntülerinden de anlaşılacağı üzere maktülün kanının yoğun miktarda ve geniş bir alana yayıldığı, maktülün evin geniş bir alanına yayılan ve bulaşan kanının iki kişi tarafından kısa sürede temizlenmesinin mümkün olmadığı Tülay Garipoğlu'nun durumu kavramasına ve olayı anlamasına rağmen evdeki suçun iz ve emarelerini silip temizleyerek büyük oranda delillerin ortadan kaldırılmasını sağlamayı başardığı yer aldı. İddianamede şüpheli Cem'in Hayyam Garipoğlu'nun kullandığı araca bindirildiğine yer verildi. Garipoğlu'nun Cem'i alarak Edirne istikametine gittiği, şüpheli babanın ise kendi aracı ile başka istikamete ayrıldığına yer verildi.

STAR

Etiketler :