PKK'lı Muraf Filiz'i kaçıran öğretmen kimdi?

PKK'lı Muraf Filiz'i kaçıran öğretmen kimdi?

10 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı Muraf Filiz'i olay yerinden kaçıran öğretmen kimdi?

Gaziantep saldırısıyla ilgili yeni çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bir şüphelinin itirafları cep ve kamera kayıtları ile teyit edildi. Buna göre Lice'den Siverek'e biri bomba düzenekli iki araç peş peşe gitti. Bombayı patlatan Murat Filiz'i öğretmen M.H. kaçırdı. Patlamadan sonra 6 şüpheli Mersin Kızkalesi'nde buluştu.

İTİRAF ETTİ

Gaziantep saldırısıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden biri çarpıcı itiraflarda bulundu. D.P. adlı şüphelinin verdiği bilgileri, cep telefonu baz istasyonu verileri de doğruladı. Buna göre aralarında öğretmen M.H, bombacı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz’in kardeşleri R.Filiz ile H.Filiz’in bulunduğu 6 şüpheli saldırıdan önce bombacı ile Siverek’te, 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamadan sonra ise Mersin’deki Kızkalesi’nde bir araya geldi.

Soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden D.P’nin tutuklanıp cezaevine gönderilen 7 şüphelinin 'Firaz' kod adlı Murat Filiz’le olan bağlantılarını anlattığı iddia edildi.

İtirafçı şüphelinin anlattıklarına göre Murat Filiz biri uzman doktorluk eğitimi alan kardeşleri R.Filiz ve H.Filiz ile akrabaları olduğu öne sürülen Y.A, Y.O ve D.P ile birlikte Diyarbakır’ın Lice ilçesinden yola çıktı.

ÇEKİCİ GELİNCE BOMBACININ KARDEŞLERİ AYRILDI

Şüpheliler Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine kadar biri bomba yüklü iki otomobille peş peşe gitti. İçinde sadece Murat Filiz’in bulunduğu, otomobili yol boyunca izlediklerini ancak bomba yüklü olduğunu bilmediğini anlattığı belirtilen şüphelinin Siverek’e gittiklerinde öğretmen M.D’nin yanlarına geldiğini söylediği iddia edildi. Bomba yüklü otomobilde oluşan arızanın giderilememesi üzerine ise çekici çağrıldığını belirten şüpheli “Çoğu konuşmalarını benden gizli yaptıkları için bombadan bahsedip bahsetmediklerini anlayamadım” dediği ileri sürüldü.

İddiaya göre Siverek’te bir ilköğretim okulunda okul müdür yardımcılığı yapan öğretmen M.H çekici çağırdıktan sonra bombacının iki kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli Siverek’ten ayrıldı.

Çekici şoförü M.Ç, öğretmen M. H, ile saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan Murat Filiz'in Şanlıurfa-Gaziantep yolundaki bir akaryakıt istasyonunda buluşmaları güvenlik kameralarınca da tespit edildi. Bomba yüklü otomobil çekiciye yüklendikten sonra Murat Filiz ile birlikte Gaziantep’e doğru yola çıktı.

Bomba yüklü otomobili Diyarbakır’dan Siverek’e kadar takip edip korumalık yaptıkları öne sürülen aralarında Filiz’in iki kardeşinin de bulunduğu 5 şüphelinin rotasını Mersin’e çevirdiği iddia edildi.

Şüphelilerin Siverek buluşmalarının baz istasyonu kayıtlarına göre de netlik kazandığı ve cep telefonu sinyallerinin aynı saatte Siverek’te yan yana alındığı öne sürüldü.

ÖĞRETMEN OLAY YERİNDEYDİ İDDİASI

Polisin bir başka tespiti ise iddiaya göre tutuklanan öğretmen M.H’nin bomba yüklü otomobili uzaktan kumanda ile patlatan Murat Filiz’i Gaziantep’ten kaçıran kişi olduğu yönünde. Bu kanıya öğretmen M.H’nin cep telefonuna ait baz istasyonu kayıtlarıyla varıldığı belirtiliyor. Kayıtlara göre öğretmen M.H. olay öncesi ve sonrası kısa süreliğine patlamanın meydana geldiği yerin yakınlarındaydı. Şüphelinin olaydan sonra aralarında kendisi ve öğretmen M.H’nin de bulunduğu 6 kişinin Mersin’e gidip Kızkalesi’nde bir araya geldiklerini söylediği iddia edildi. Bu iddianın yine baz istasyonu kayıtlarında doğrulandığı ve yapılan incelemelerde 6 şüphelinin cep telefonlarının yan yana verdiği sinyallerin Mersin Kızkalesi’ni gösterdiği öne sürüldü. 5 şüpheli daha sonra gittikleri Diyarbakır’da öğretmen M.H ise Mersin’de gözaltına alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.