Karayılan 'savaşla' tehdit etti

Karayılan 'savaşla' tehdit etti

PKK'nın ele başlarından Murat Karayılan, YSK'nın Hatip Dicle kararını savaş nedeni saydı.

Terör Örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, YSK'nın veto kararının savaş nedeni sayılabilecek bir durum olduğunu belirterek, BDP'li vekillerin aldığı 'meclise girmeme' kararını da yerinde bulduğunu kaydetti.

Karayılan Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"YSK'nın bu kararı aslında Türk devletinin Kürt siyasetini kontrole almak, burnunu sürtmek, 'siz her şeyi yapamazsınız, sınırları aşamazsınız, fazla ileri gitmeyin, sizi engelleyebiliriz' mesajını içeren, Kürt siyasetini iradesizleştirme ve hizaya çekme kararıdır.

Bu açıdan dün blok vekillerinin gerçekleştirdiği toplantıda, DTK'nin de çağrısını dikkate alarak oy birliğiyle almış oldukları karar, çok doğru ve yerinde bir karardır. Bundan başka bir şey de yapılamazdı. Somut bir adım atılıncaya kadar meclise gitmeyeceklerini açıklamaları Kürt siyasetinin de onurlu bir duruşu sürdüreceğinin kesin kararlılığıdır.

Kürt sorunu konusunda günümüzde önemli bir dönemece girildi. Bu açıdan yaklaşıldığında devletin Hatip Dicle şahsında Kürt siyasetine karşı yürüttüğü bu veto politikası savaş nedeni olabilecek bir durumdur. Eğer önümüzdeki yakın günler içinde Türk devleti ve hükümeti bu büyük haksızlığı ortadan kaldıran bir girişim geliştirmez ve düzeltmezse, bu, halkımıza karşı resmen bir savaş ilanı anlamına gelecektir.

Arınç ve Şahin kısmen yumuşak konuşarak bir çözüme gidilebileceğini belirttiler. Ancak anlaşılıyor ki, bu, daha çok onların bireysel görüşleridir. Çünkü onlardan birkaç saat sonra daha resmi bir biçimde AKP adına açıklama yapan Bekir Bozdağ, tüm kapıları kapattı. Belli ki Erdoğan’la ilişki kuruldu, Erdoğan’ın görüşleri çerçevesinde Bekir Bozdağ’ın, bir heyetle beraber bu açıklamayı yapması ihtiyacı duyuldu. Önceki soruda da belirttiğim gibi bu bir karardır. Dolayısıyla kararı uygulayacaklardır. Bu açıdan bana göre belirleyici olan Bülent Arınç ve M. Ali Şahin’in konuşması değil, Bekir Bozdağ’ın konuşması olacaktır." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum