Ülker "nimete bu yapılmaz" deyip reklamı iptal etti

Ülker "nimete bu yapılmaz" deyip reklamı iptal etti

İngiliz devi United Biscuits'i alarak Türkiye tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştiren ve dünyada ilk üç arasına giren Murat Ülker, Dido'nun reklamını neden yasakladığını da anlattı. Ülker, çikolata ile yıkanan adam reklamında, "nimet olan bir şey

Murat Ülker, Fortune Türkiye’nin Aralık sayısında yayınlanan “2014-Yılın İş İnsanları” listesinde birinciliğe layık görüldü. Sağlık, seyahat, hobiler, aile, ve Ülker markasının kurucusu Sabri Ülker’in hayata dair fikirlerini anlatan Murat Ülker dergide bir de anısını paylaştı.

Ülker: Nimete bu yapılmaz

Ülker, yaptığım patronluk değil, ‘baş mesul’ olarak sorumluluk almak. Benim mesela ürünlerle ilgili Reklam kampanyalarını ve ürünle ilgili her türlü kararı veto etme hakkım var. Bunun da süresi var: 48 saat. Hakkımı kullanmasam, yanıyor. Mesela en son şöyle bir olay oldu. Reklam ajansımız Dido ile ilgili bir reklam çalışması yaptı. Dido’nun yoğun çikolatalı olduğunu anlatmak istemişler. Bunun için de bir araba yıkama istasyonunda, bir adam yıkama yerine giriyor ve çikolata ile yıkanıyor. Seyrettim ve böyle bir reklama izin veremeyeceğimi söyledim. Çünkü nimet olan bir şeyi reklamda böyle kullanamazsınız. Veto ettim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.