Mursi'den Erdoğan'a Muhteşem Yüzyıl tepkisi!

Mursi'den Erdoğan'a Muhteşem Yüzyıl tepkisi!

Gazeteci Nagehan Alçı, Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisine olan tepkisinin nedenini açıkladı.

Cnn Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programda dün gece, Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili sert sözleri konuşuldu.
 
Altan Öymen, Emre Kongar, Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı'nın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu programın en önemli konusu Muhteşem Yüzyıl tartışmalarıydı.
 
MISIR GEZİSİ BAŞLANGICI OLDU
 
Nagehan Alçı, Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem yüzyıl dizisine olan tepkisinin en büyük sebebinin Mısır gezisiyle ilgili olduğunu söyledi.
 
Alçı'nın iddiasına göre Başbakan Erdoğan'a Mısır' gezisinde Cumhurbaşkanı Mursi veya üst düzey bir yetkiliMuhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili olarak "Ya bu nasıl şey? Siz ülkenizde bir dizi gösteriyorsunuz güya kendi ecdadınız diye saçma sapan entrikalar, haremler... Siz koskoca ecdadınız Osmanlı'yı doru dürüst göstereceğinize nasıl böyle bir diziyle yanlış örnek olursunuz? bizlere de yanlış gösteriyorsunuz" dedi.
 
Bu eleştirilere kızan Başbakan Erdoğan'da Türkiye'ye döndükten sonra tepkisini dile getirdi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde Muhteşem Yüzyıl'ı çok sert ifadelerle eleştirmişti.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın o sözleri:
 
"Ama bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda, o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmemiz ve anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenini de, o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynayanlara, milletçe gereken dersin, gereken cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum