Mursi'nin ilk sorgusu yapıldı

Mursi'nin ilk sorgusu yapıldı

Mısır'da darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin akıbetinde yeni bir iddia ortaya çıktı.

Mısır'da 3 Temmuz'da düzenlenen askeri darbeden bu yana halkın karşısına çıkarılmayan ve nerde tutulduğu da açıklanmayan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

2011'DEKİ KAÇIŞI SORGULANDI

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 2011'deki halk ayaklanması sırasında hapisten kaçışıyla ilgili olarak savcılar tarafından sorgulandığı bildirildi

Savcıların, Mursi'yi, 2011'de Hüsnü Mübarek'e karşı düzenlenen halk ayaklanması sırasında Vadi el Natrun Hapishanesi'nden kaçışıyla ilgili sorguladığı belirtildi. Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, savcılar, Mursi'nin kaçışında Hamas ya da Hizbullah gibi örgütlerin ne kadar katkısının bulunduğunu araştırıyor. Ahram Gazetesi ise, sorguya henüz başlanmadığını yazdı.

Muhammed Mursi'nin nerede tutulduğu henüz açıklanmazken, kendisi hakkında önceki gün dile getirilen göstericilerin öldürülmesini teşvik, yabancı ülkeler hesabına casusluk ve ekonomiyi tahrip etmek suçlamalarının da soruşturulacağı kaydedildi. Müslüman Kardeşler Teşkilâtı'nın diğer üyelerinin nerede ve hangişartlarda tutulduğu da bilinmiyor. Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen yöneticilerinin mal varlıkları da donduruldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.