Mursi'nin İlk Duruşması 4 Kasım'da

Mursi'nin İlk Duruşması 4 Kasım'da

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında 'göstericileri öldürmeye teşvik etmek' iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, 4 Kasım'da yapılacak.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderleri ve cumhurbaşkanlığında görev alan kişiler hakkında "Geçen yıl 5 Aralık'ta cumhurbaşkanlığı önünde anayasal düzenlemeleri protesto eden eylemcileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının tarihi, Kahire İstinaf Mahkemesi tarafından 4 Kasım olarak belirlendi.

Davanın görüleceği mahkemenin yerinin henüz belirlenmediği kaydedildi.
Mursi'nin yanında o dönemde görev yapan İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkan Yardımcısı İsam el-Uryan, eski Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Esad Şeyhe, eski Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati, Mursi'nin yardımcısı Eymen Abdurrauf ve aralarında İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci ile Vecdi Ganim'in de bulunduğu 10 kişinin yargılanacağı ifade edildi.

1381322341_muhammed-biltaci.jpg

Mısır Başsavcılığı, 5 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen şiddet olaylarının araştırıldığı soruşturma kapsamında, Mursi'nin tutuklanmasına karar vermişti. Başsavcılık'tan Mursi'ye "Göstericileri öldürmek, öldürmeye teşvik etmek, alıkoymak ve işkence etmek" suçlamaları yöneltiliyor.

1381322737_misir-cumhurbaskanligi-gosteri.jpg

Geçen yıl Kasım ayında Mursi'nin atadığı Başsavcı Abdulmecid Mahmud'un da görevine son verilmesini içeren düzenlemeler, Kahire'deki cumhurbaşkanlığı önünde protesto edilmişti. 5 Aralık'taki gösterilerde çıkan olayda 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.