Mursi'den riskli ve cesur adım

Mursi'den riskli ve cesur adım

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve Genel Kurmay Başkanı Sami Anan'ı emekliliğe sevketti.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, göreve başladıktan sonra ilk ciddi adımı attı. Cumhurbaşkanı Mursi, Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Mübarek döneminden tek bakan olarak Hişam Kandil kabinesinde yer alan Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi ve Genel Kurmay Başkanı Sami Anan'ı emekliliğe sevketti.

Mısır siyasetinde tartışmalara yol açan karar çerçevesinde, Tantavi’den boşalan Savunma Bakanlığına Said el Sisi’yi atayan Mursi, Sami Anan’ın yerine ise Sıdkı Subhi'yi Genel Kurmay Başkanlığı'na getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali'nin, devlet televizyonundan yayımlanan açıklamasında, Tantavi ile Annan'ın Cumhurbaşkanı müsteşarı olarak atandıkları belirtildi.

Bu arada Mursi emekli Yargıç Mahmud Muhammed Mekki'yi de Cumhurbşaknı yardımcısı olarak atadı.
Mursi, ayrıca Akseri Konsey tarafından Cumhurbaşkanının yetkilerini kısıtlayan geçici anayasaya eklenen maddeleri de iptal etti.
Cumhurbaşkanı Mursi, Sina Yarımadası'nda 16 Mısır güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bölgedeki bazı askeri yetkilileri de görevden almıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.