Musa'ya hırsızlık yaptıracaktım

Musa'ya hırsızlık yaptıracaktım

Musa cinayeti sil baştan. Katil zanlısı olarak 16 yaşındaki madde bağımlısı B.E. tutuklandı.'Hırsızlık yaptıracaktım, geri çevirince başına taşla vurdum' diyen zanlı savcılıkta çark etti: Kapüşonlu benim ama ben öldürmedim

Erzurum'da işlenen Musa Kang (12) cinayetinde çarpıcı gelişme. Daha önce küçük çocuğun 17 yaşındaki kuzeni S.K., görgü tanıklarının 'Kamerada Musa'nın yanındaki kişi oydu' diye teşhis etmelerinin ardından tutuklanmıştı. Ancak S.K. ve ailesi bu iddiayı ısrarla reddetmişti.

ÖRNEKLER KUZENE UYMADI
Cinayete ilişkin sır perdesi bir türlü aralanamadı, ceset üzerindeki DNA örnekleri de tutuklanan kuzen S.K.'dan alınan örneklerle örtüşmedi. Polis, bunun üzerine cinayette başka bir kişinin olduğu ihtimalini değerlendirmeye başladı.

MONT EVİNDE BULUNDU
 Polis ekipleri önceki gece 3 kişiyi gözaltına aldı. 16 yaşındaki madde bağımlısı B.E.'nin kapüşonlu kişiye benzerliği dikkat çekti. B.E.'nin çenesindeki ben ve yüzündeki yara izine yoğunlaşan polis, zanlıyı görgü tanıklarına teşhis ettirdi. B.E.'nin evinde de krem rengi kapüşonlu mont ve siyah ayakkabı bulundu.

SİNİRLENDİM, VURDUM
B.E.'nin yakalandığı sırada polislere 'Musa'yı hırsızlık için zorluyordum. O gün de onu hırsızlık yapmaya ikna etmek için alıp oraya götürdüm. Ama kabul etmedi. Sinirlendim, başına taşla vurdum. Kuyuya düştü, başından kan geldiğini görünce kaçtım' dediği öğrenildi.

'BENİMLE GEL' DEDİM
Daha sonra psikolog ve avukat eşliğinde savcıya ifade veren zanlı, kapüşonlu kişinin kendisi olduğunu itiraf etti ancak bu kez cinayeti işlemediğini söyledi. B.E. şöyle konuştu: 'Musa'yı önceden tanıyordum. O gün yürürken yanına yaklaştım ve benimle gelmesini istedim. Sürekli gittiğimiz demiryolu yakınındaki yere gittik. İçeriye girdiğimizde S.K. alkol alıyordu. Musa, S.K.'yı görünce onu zorla götürdüğümü söyleyip yardım istedi. S.K. küfür ve tehdit etti. Korkup kaçtım. Musa ile S.K. yalnız kaldı. Sonrasını bilmiyorum.'

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR
 B.E. 'kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Daha önce aynı suçlamayla tutuklanan kuzen S.K.'nın avukatı ise müvekkili ile B.E.'nin bugün yüzleştirileceğini belirterek 'Yeniden tahliye talebinde bulunabiliriz. Bugün soruşturmanın düğümü çözülecek' dedi.

KAN LEKESİ ONA MI AİT?
B.E.'NİN evinden çıkan mont ve siyah ayakkabılar Adli Tıp'a gönderildi. Montun arka kısmında kan lekeleri bulunduğu öğrenildi. Lekelerin Musa'ya ait olup olmadığı araştırılacak.

7 AYRI İZ VAR
Olay yerinde bulunan 7 sigara izmaritinde ise 7 ayrı kişiye ait biyolojik bulgulara rastlandı. Savcılık cinayette birden fazla kişinin olma ihtimalini araştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :