MÜSİAD Fuarı ve IBF yarın kapılarını açıyor

MÜSİAD Fuarı ve IBF yarın kapılarını açıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek olan MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) yarın kapılarını açıyor.

MÜSİAD açıklamasına göre, MÜSİAD Fuarı ve IBF için gelecek 5 bini aşkın yabancı iş adamı Türk iş adamları ile işbirliği ve ortaklık fırsatları arayacak.

CNR Expo Center'da 11 - 14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek MÜSİAD Fuarı ve IBF'in açılışının yarın saat 9.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Afro-Avrasya ülkelerinden 30'u aşkın bakanın katılacağı açılış için CNR Expo Center'da yer alan HALL II'de 5 bin kişilik oditoryum inşa edildi. Gelen misafirlere, 80 metrelik İnteraktif Watch Out ekran sistemiyle görsel bir şölen izlettirilecek.

Fuar bu yıl 5 salonda ve 4 temel sektörde iş adamlarını buluşturacak, toplamda ise 45 bin metre karelik alanda gerçekleştirilecek.

Fuarda, 565'i yerli firma, 125'i yabancı firma ve 45'i STK olmak üzere toplamda 735 katılımcı yer alacak.

Dünyanın farklı ülkelerinden yoğun ilginin olduğu fuarda Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, S. Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, BAE, Fas, Almanya ve Fas kendi ülke tanıtımları için stant açacak.

- Yabancı iş adamları iş görüşmeleri için Anadolu'ya da gidecek -

2010 yılındaki MÜSİAD Fuarı'nda sergilenen ve çok ilgi gören Yeni Teknolojiler Sergisi'nin bu yılda yeni icatlarla fuarda yer alacak.

MÜSİAD Fuarı'nda yurt dışından gelecek misafirlere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkarlar Sergisi de yer alacak.

Fuarın ilk gününde yurt dışından Türkiye'ye gelen yabancı iş adamları Türk iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracat Meclisi (TİM) ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMMİB) destekleriyle gerçekleşecek olan ikili iş görüşmelerde önemli iş bağlantılarının gerçekleşmesi bekleniyor. İkili iş görüşmeleri yarın saat 17.00'de gerçekleşecek.

MÜSİAD bu yıl gerçekleşecek olan fuarda teknolojiden de yararlandı. Tüm fuar süresince yabancı iş adamlarını sektörlerine göre ayırabilecek, ilgili MÜSİAD üyesi buluşturmaya imkan sağlayacak bir uygulama yapılarak android tabanlı bir yazılım gerçekleştirildi.

Apple Store'dan ücretsiz indirilebilecek uygulama Türk ve yabancı iş adamlarına fuar boyunca büyük kolaylık sağlayacak.

MÜSİAD, bu yıl organizasyonda bir değişiklik yaparak ve 86 ülkeden gelen toplam 5 bin iş adamını sadece İstanbul'da ağırlamayacak. Sektör ve bölgelere göre seçilecek yabancı iş adamları Anadolu'nun farklı bölgelerine iş görüşmeleri için gönderilecek. Bu çerçevede Bursa, Kayseri, Konya, Kocaeli ve Sakarya'ya gidecek yabancı heyetler belirlendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.