MÜSİAD'a ilk bayan üye

MÜSİAD'a ilk bayan üye

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) 23 yıllık tarihinde yönetim kurulunda ilk defa bir bayan üyeye yer verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen MÜSİAD 22. Olağan Genel Kurulu'yla seçilen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Melike Günyüz'ün, MÜSİAD Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı olarak belirlendiği açıklandı.

MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen "2013-2015 Yönetim Kurulu, Hedefler ve Faaliyetler Tanıtım Toplantısı"nda soruları yanıtlayan Günyüz, "yıllardır zaten MÜSİAD ailesinin içerisindeyim. Eğitim ve Kültür Komisyonu'nda başkan yardımcılığı görevim vardı. Daha önce danışmanlık görevim vardı.Dolayısıyla ailenin bir parçası ve kurumun içerisinden yetişen birisi olarak buradayım" dedi.

Kendisinin edebiyat alanında "doktor" ünvanına sahip olduğunudile getiren Günyüz, MÜSİAD yönetiminde liyakatin esas olduğunu dile getirerek, "Ben bu konuları cinsiyet üzerinden değerlendirmem. Bizim komisyonlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz liyakat ve iş üzerine seçilirler. Kimi bu komisyona alırsak başkan olabilir diye düşünüldüğü için ben buradayım" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 yıllık yayıncı olduğunu ve bine yakın kitabın editörlüğünü üstlendiğini belirten Günyüz, Araştırmalar ve Yayın Komisyonu'nun başına getirilmesinin liyakatle ilgili olduğunu söyledi.

Günyüz, MÜSİAD'ın yayımladığı rapor ve yayınların dijital ortamda tüm dünyaya, bütün akademisyenlere ulaştırılması gerektiğini, çalışmaların sadece üyelerle sınırlı kalmaması gerektiğini istediklerini kaydederek, "MÜSİAD çok ciddi yayınlar yapan, raporyar yayınlayan bir kurum. Bunların görünülür olması dünya çapında ilgi uyandırması gerekiyor. Bunların dijital ortamda tüm dünyaya bütün akademisyenlere bütün akademisyenlere ulaştırılması gerekiyor. Sadece üyelerle sınırlı kalmasın. Artık e-book yapacağız, Android uyugulamalarına başlayacağız. İnternet üzerinden bu e-book'ları yayınlayacağız ve isteyen herkes bunlara ulaşabilecek. MÜSİAD'a kadın eli değdi bundan sonra sanal alemde MÜSİAD aktif olacak" diye konuştu.

OLPAK: "ELBETTE BİR BAYAN ÜYE OLMASI BİZİM İÇİN GÜZEL BİR ŞEY AMA BİZİM İÇİN LİYAKAT ESASTIR"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise Günyüz'ün yeni yönetim kurulunun en başarılı isimlerinden olacağına inandığını belirterek, "Biz MÜSİAD'da öncelikle görevlerin ne olduğunu belirliyoruz. Bu görevlerin kimler tarafından en uygun şekilde doldurulabileceğine bakıyoruz. Eğitim Komisyonu'nda Komisyon Başkanına ihtiyacımız vardı. Melike Hanım, her ne kadar o dönem yönetim kurunda yer almasa da eğitim komisyonunda bize destek vermiş bir hanımefendiydi. Kendisi Türk Edebiyatı alanında doktor. Biz liyakattan hareket ettik. Elbette bir bayan üye olması bizim için güzel bir şey ama bizim için liyakat esastır.

"TEK RAKİBİM WALT DISNEY"

MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyesi Dr. Melike Günyüz, derneğin yayın organlarından Çerçeve dergisinin Mart 2006 sayısına verdiği Erdem Yayınları'nın çocuk yayıncılığı sorumlusu olarak verdiği mülakatta, "Yayın konusunda benim rakibim yerli yayıncılar ve editörler değil, Walt Disney stüdyolarında çok güzel çizim yapan animatörlerdir" diyerek bir dünya vizyonu ortaya koymuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.