MÜSİAD Letonya ile işbirliğini artıracak

MÜSİAD Letonya ile işbirliğini artıracak

Letonya-Türkiye İş Günleri kapsamında bu ülkeye çıkarma yapan MÜSİAD, Letonya İşverenler Konfederasyonu ile işbirliği anlaşması imzaladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal, anlaşmanın iki ülke arasında ticaretin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağ


 

MÜSİAD Letonya ile işbirliğini artıracak
 

MÜSİAD'ın Letonya Yatırım ve Destek Ajansı'yla birlikte düzenlediği 'Letonya-Türkiye İş Günleri' toplantısı Letonya'da yapıldı. MÜSİAD heyetinin Letonya programı kapsamında, MÜSİAD ve LIAA-Letonya Yatırım ve Destek Ajansı organizasyonuyla Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen MÜSİAD üyeleri ve 100'e yakın Leton firma temsilcilerinin iştiraki ile Letonya-Türkiye İş Forumu gerçekleştirildi. Forumun açılış konuşmasını yapan Letonya Ekonomi Bakanı Daniels Pavlyuts organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade etti.

İKİ PROJEYE BÜYÜK ÖNEM

Bu forumun iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde katkısı olacağına inandığını söyleyen Pavlyuts, Letonya ve Türkiye arasında ikili ticari ve ekonomik ilişkiler açısından birçok fırsatın bulunduğu vurgusu yaptı. Forum kapsamında MÜSİAD ile Letonya'nın en büyük işverenler organizasyonu olan ve Letonya ekonomisinin 70'ini oluşturan LDDK- Letonya İşverenler Konfederasyonu ile işbirliği anlaşması (MOU) imzalandı. Anlaşmalar kapsamında, Letonya için çok önemli olan 'Letonya Z-Tren' ve 'Dalaman Baltık Koyu' projelerinde işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

OLUMLU İVME KAZANDIK

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı Eyüp Akbal 'Türkiye ve Letonya arasında birçok alanda, birçok sektörde ticari faaliyetlerimizin geliştirilmesi gerekmektedir. İki ülke arasında ticaret hacminin çok küçük seviyelerde olmasına rağmen ikili ticaretimiz Letonya'nın 2004 yılında AB üyeliği ile olumlu bir ivme kazanmıştır. İşbirliği anlaşmasının başta Z-Treni olmak üzere diğer projelerde olumlu yönde katkı yapacaktır' dedi. Heyet, programın son gününde inşası Türk firması tarafından yapılan Riga Hidroelektrik Enerji Santrali'ni ziyaret ederek kaba inşası bitmiş inşaat alanını inceledi ve yapılacak mekanik çalışmalarla, santral hakkında bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.