MÜSİAD'dan 'Milli İrade' vurgusu

MÜSİAD'dan 'Milli İrade' vurgusu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Bugün, milletçe; zor zamanlarda, milli değerler etrafında birleştiğimizde neleri yapabileceğimizin tarihi bir göstergesi olan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünü yaşıyoruz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Bizler için, Çanakkale Zaferi'nin sağladığı ve toplumsal hafızamıza nakış nakış işlediği tecrübe, sadece zafer kazanmanın getirdiği haklı bir gurur değildir. Bizler için "Çanakkale Ruhu", zor ve dar zamanlarda uygulamaya sokulan, milletimizin geçmişinden gelen, zordan ve dardan kurtulma ruhu ve birlikteliğidir. Bugün, içinde bulunduğumuz şartlar düşünüldüğünde, ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik şuuru, bu ruhun içinde mevcudiyetini korumaktadır. İnancımız odur ki; bu ruh ve düşünce, bizi her zaman dik ve bir arada tutacaktır.

Bugünlerde yaşadığımız hepimizi derinden üzen ve endişeye sevkeden bazı hukuk dışı süreç ve uygulamalar "Çanakkale Ruhu"nun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymaktadır. Bugüne kadar Millet İradesinin, birlik ve bütünlük içinde hareket ettiği sürece, neler yapabildiğimizi hepimiz defalarca gördük ve buna şanlı tarihimiz şahit oldu. Millet İradesine rağmen bir şeyler yapmaya çalışanların da tarihin dehlizlerinde nasıl kaybolduğunu, hep birlikte gördük.

Bu anlamda, Milletin İradesine, hukukun üstünlüğüne ve herkese eşit ve zamanında uygulanmasına, ülkemizin gündeminde olan yerel seçimler dolayısıyla seçme ve seçilme haklarına zarar verecek her türlü illegal çekişmelerden uzak durulması gerektiğini, Milletin İradesine her zaman sahip çıkmaya devam ederek, Büyük Türkiye hedefine birlik ve bütünlük içinde yürüyeceğimizi MÜSİAD olarak vurguluyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.