MÜSİAD USA Milletvekili Andre Carson’ı New ağırladı

MÜSİAD USA Milletvekili Andre Carson’ı New ağırladı

MÜSİAD USA Temsilciler Meclisi uyesi Andre Carson’i New York Ofisinde agirladi.

 

 

Müsiad USA, Amerika’nın önemli siyasetçilerden Temcilciler Meclisi Üyesi Andre Carson’ı New York ofisinde agirladi.

Amerikan Meclisi’nin Müslüman milletvekili olan Andre Carson, Baskan Obama’ya yakınlığıyla biliniyor. Halen iç işleri komisyonu üyesi olan Carson, Amerika’nın Indiana Eyaleti milletvekillerinden. İstihbarat dairesi başında olan Carson ile, Türkiye-Amerika ilişkileri başta olmak üzere gelecek yıllarda buyuk onem arz edecek bir cok konu hakkinda önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

MÜSİAD’ın gerek siyasi gerek ekonomik ilişkiler açısından çok önemli bulduğunu, 11 bin üyesi ve 70’in üzerinde ki şubeleriyle büyük işler başardığını belirtti. Müsiad USA yönetimini tek tek tebrik eden Carson, Müsiad USA ile daha sık görüşmek ve bir araya gelmek istediğini vurgulayıp, gerek ticari anlamda gerekse göçmenlik anlamında öneri ve taleplerinize açığız dedi. Yakın zamanda yaptıkları Göçmenlik Reformu ile ilgili çalışmaların Amerikan halkı tarafından kaygı yarattığı, fakat Musiad USA gibi kurumlarin bu algiyi degistirecegine olan inancinin tam oldugunu dile getirdi. Ulkesinden uzakta yasayan insanlarin bir araya gelerek bu tip kurumlari olusturmasi ve Amerikan ekonomisine olan buyuk katkisinin bu algiyi degistirmede basli baslina bir etken oldugunu belirtti.

Bazen Amerikada ki müslümanların –gerek etnik, gerekse yerli- bütün dikkatlerini cami, yatırım, okul gibi şeylere çevirselerde, Göçmenlik Reformu gibi en önemli konuları gözden kaçırdıklarını söyledi. Burada daha çok müslümana, inanan insanlara ihtiyaç olduğunu defaatle vurguladı.

Amerika’nın müslümanlara bakışı, Türkiye’nin bölgede ki önemi ve etkisi, Avrupa Birliği ilişkilerinin desteklenmesi konularınında konusuldugu toplantıya Müsiad Amerika Başkan Yardımcıları Çetin Güzel, Levent Ali Yıldız ve Muharrem Atalan ile birlikte Müsiad Üyesi Ali Çınar ve Kemal Birtek katıldı.

Amerika siyasetine maddi ve manevi desteklerinden dolayı Müsiad Amerika Başkanı Mustafa Tuncer ve Murat Güzel’e teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.