MÜSİAD Yeni G. Başkanı N. Olpak’a ATCOM’dan Tebrikler

MÜSİAD Yeni G. Başkanı N. Olpak’a ATCOM’dan Tebrikler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) genel başkanlığına Nail Olpak getirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) genel başkanlığına Nail Olpak getirildi.

 

 

 

MÜSİAD 21. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Genel kurulda, sabah gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yaptığı ilk bölümün ardından, öğleden sonra ikinci oturuma geçildi. Yönetim, denetleme, tahkim kurulu asil ve yedek üyeleriyle, sektör kurulları başkanlar heyetinin de belirlendiği genel kurul çalışmaları sonucu, MÜSİAD'ın beşinci genel başkanlığına, Nail Olpak getirildi. Olpak, MÜSİAD'da son olarak genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

 

 

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık yaptığı açıklamada, MÜSİAD yeni yönetimini ve yeni genel başkanını tebrik etti ve “Yakın ilişki ve işbirliği içerisinde olduğumuz MÜSİAD’ın 21. Genel Kurulu başarıyla gerçekleşmiş ve bayrak değişimi olmuştur. MÜSİAD yirmi yıllık geçmişi olan bir başarı hikayesidir. Her başkan bayrağı yeni bir zireveye taşımıştır. MÜSİAD’ın dördüncü genel başkanı olan Ömer Cihad Vardan yönetiminde başlayan ilişkilerimiz önemli bir merhalededir. MÜSİAD genel başkanlığına seçilen Nail Olpak beyi ve ekibini tebrik ediyor, klasikleşen ve ekol haline gelen MÜSİAD çizgisini daha yukarılara çekeceğine gönülden inanıyor, üstün başarılar diliyorum" dedi. "Nail Olpak tanımaktan onur duyduğum disiplinli ve vizyoner bir girişimci ve liderdir" diye sözlerine devam eden Başkan Işık, "Olpak'ın önderliğinde MÜSİAD yeni başarılara imza atacaktır. MÜSİAD’ın başarılı olması demek, Anadolu’nun başarılı olması, yakın doğunun tekrar yükselmesi demektir. Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşüm yeni bir çağın işaretidir” dedi.

 

 

ATCOM’u Türkiye’nin önünün açılmasına yardım etmek için kurduklarını dile getiren Başkan Işık, “ATCOM olarak bizim varlığımız, yükselen Türkiye için elzemdir. Biz Türk iş dünyasının Amerika pazarındaki anahtarı ve rehberiyiz. Kendisinden çok şey beklenen Türkiye, dünya siyaset ve ekonomisinin hala bir numarası ve başatı olan ABD’de, güçlü ilişkileri kurmalı, karar mekanizmalarını etkileyebilmeli ve yükselişini mutlaka “hedge” etmelidir. Türkiye'nin önüne çıkan bu şans tarihi ve istisnai bir şanstır. Hepimize çok büyük görevler düşüyor” dedi ve “MÜSİAD dahil bu ideale kilitlenmiş her türlü kurum ve kuruluşla yolumuz birdir” açıklamasını yaptı.

 

 

Yeni MÜSİAD Yönetim Kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

 

''Nail Olpak, Ali Reis Topçu, Gökhan Murat Kalsın, Nazım Özdemir, Kerim Altıntaş, Abdurrahman Kaan, Ali Rıza Arslan, Eyüp Akbal, Hikmet Köşe, Kemal Yamankaradeniz, Mehmet Zeki Kaldırım, Necmettin Öztürk, Adnan Bostan, Ergün Kont, Mehmet Yalçıntaş, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Ümit Kiler, Pınar Topdaş, Halim Aydın''

 

 

Olpak'ın listesinde dikkat çeken isimler var. Bunlardan biri olan Fuat Tosyalı aynı zamanda TÜSİAD üyesi. Tosyalı'nın MÜSİAD yönetimine girmesi sürpriz olarak karşılansa da Fuat Tosyalı'nın kardeşi Fatih Tosyalı yaklaşık 3 yıldır MÜSİAD'ın Hatay şubesinin başkanlığını yapıyor. Diğer dikkat çeken isim ise Kiler Grubu'nun genç patonu Ümit Kiler oldu. Kiler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Ümit Kiler, Kiler Grubu'nu MÜSİAD'da temsil edecek.

 

 

MÜSİAD'ın Yeni Genel Başkanı Nail Olpak Kimdir?

 

Nail Olpak, 1961 Burdur doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nden mezun olan Olpak, aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi.

 

İş hayatına 1983 yılında Umar A.Ş.’de mühendis olarak atılan Olpak, ardından Beko Dikiş Makinaları üretiminde Fabrika Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1989 yılında Cankurtaran Holding şirketlerinden Esem Elektrik Sayaçları A.Ş.’de Proje Müdürü olarak ise başlayan Olpak, aynı grupta 17 yıl görev yaptı.

 

Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken 2005 yılında kendi arzusu ile gruptan ayrılan Olpak, iki arkadaşıyla birlikte NORA Elektrik Malzemeleri şirketini kurdu. Olpak halihazırda şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

 

Olpak aynı zamanda Mimarlar Mühendisler Grubu, Huzur Hastanesi Vakfı ve Kandilli Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

 

Senem Deniz Özbek, New Jersey, ABD

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.